NOS VoetbalAangepast

Koeman ziet ook Koopmeiners afvallen bij Oranje, Maatsen bij selectie gehaald

Een tweede tegenvaller voor het Nederlands elftal: naast Frenkie de Jong mist ook Teun Koopmeiners het Europees kampioenschap in Duitsland. De middenvelder van het Italiaanse Atalanta heeft te veel last van een liesblessure.

De 26-jarige Koopmeiners raakte maandagavond in de warming-up voor de oefenwedstrijd tegen IJsland (4-0 zege) geblesseerd. Hij werd toen in de Rotterdamse Kuip op het laatste moment vervangen door PSV'er Jerdy Schouten.

Koeman roept geen vervanger op voor Koopmeiners. Hierdoor bestaat de selectie van het Nederlands elftal tijdens het EK uit 25 spelers. De selectie van een land mag tijdens het toernooi uit maximaal 26 voetballers bestaan.

Na afloop van de wedstrijd werd al bekend dat De Jong het EK niet zou halen. De middenvelder van Barcelona kampt al langere tijd met een enkelblessure.

Maatsen opgeroepen

Bondscoach Ronald Koeman riep Ian Maatsen op als vervanger voor De Jong. De 22-jarige Vlaardinger behoorde eind mei tot de laatste drie afvallers van de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal.

Ian Maatsen

Maatsen maakte het afgelopen half jaar veel indruk op de linkerflank van Borussia Dortmund. Hij haalde met de Duitse club onder meer de finale van de Champions League. De linkervleugelverdediger speelde zich hierdoor in de kijker bij bondscoach Koeman.

Maatsen, die nog onder contact staat bij het Engelse Chelsea, vierde al een vakantie in Griekenland op het moment dat Koeman contact met hem opnam. De voetballer is inmiddels weer onderweg richting Nederland.

Ian Maatsen vierde al vakantie

Oranje speelt op zondag 16 juni in Hamburg om 15.00 uur zijn eerste groepswedstrijd op het Europees kampioenschap. Polen is dan in groep D de tegenstander van Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl