Actievoerders tijdens een eerdere demonstratie in Den Haag
NOS Nieuws

Wekdienst 4/6: Lawaaiactie politiebond • Oranjevrouwen spelen EK-kwalificatiewedstrijd

Goedemorgen! De Politiebond en FNV organiseren een protest voor het behoud van de zwaarwerkregeling en de Oranjevrouwen spelen de tweede EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland.

Eerst het weer: In het noorden hier en daar nog wat motregen, in de rest van het land droog. Aan het einde van de middag en vanavond trekken trekken er buien over het land. Het wordt 18 tot 21 graden.

Weer 4.6

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechtbank Den Haag doet uitspraak tegen een vrouw die twee jaar geleden betrokken was bij de val van de fietsende oud-minister Dekker.
  • In samenwerking met de Nederlandse Politiebond organiseert vakbond FNV een actie om aandacht te vragen voor het verlengen en verbeteren van de regeling waardoor mensen met zwaar werk eerder met pensioen kunnen.
  • Het Nederlands vrouwenelftal speelt in Tampere voor de tweede keer in vijf dagen een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Finland. De voorbeschouwing en wedstrijd zijn vanaf 17.45 uur bij de NOS te volgen op NPO 1.
  • De eerste uitslagen komen binnen van de verkiezingen in India. Exitpolls geven aan dat premier Modi een meerderheid behaalt.

Dit is er vannacht gebeurd:

De Raad voor de Kinderbescherming heeft de pleegouders van het mishandelde meisje uit Vlaardingen in december nog "liefdevol en zorgzaam" genoemd, ondanks twijfels over hun geschiktheid. Dat schrijft De Telegraaf op basis van rechtbankstukken die de krant inzag.

De raad adviseerde dat het meisje bij de pleegouders bleef wonen, omdat ze het daar fijn zou hebben en haar gedrag zich goed zou ontwikkelen. De pleegouders zijn aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op hun pleegdochter. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, die de zaak onderzoekt, wil om privacy-redenen inhoudelijk niet reageren.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Ze heeft er negen jaar op moeten wachten, maar atlete Maureen Koster heeft alsnog de zilveren medaille gekregen voor haar prestatie op de EK indooratletiek van 2015 in Praag. Koster werd toen derde, maar schuift jaren later een plek op omdat de Russische winnares Jelena Korobkina doping bleek te hebben gebruikt.

De 31-jarige atlete werd verrast met de medaille bij de ploegpresentatie voor de EK in de buitenlucht, die vrijdag beginnen in Rome:

Negen jaar later alsnog EK-zilver voor Koster: 'Fijn om bevestiging te krijgen'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl