Wout van Aert
NOS Wielrennen

Van Aert bulkt van het vertrouwen richting De Ronde: 'Elke situatie kunnen we aan'

Ondanks het gemis van ploeggenoot Dylan van Baarle bulkt favoriet Wout van Aert van het vertrouwen in aanloop naar de 107de manneneditie van de Ronde van Vlaanderen.

Misschien is het alleen al omdat Van Aerts wielerteam Jumbo-Visma momenteel de dienst uitmaakt in de Belgische koersen.

Hij won vorige week de E3 Saxo Classic, Van Baarle zegevierde in februari in Omloop het Nieuwsblad, de Belg Tiesj Benoot greep de winst in Kuurne-Brussel-Kuurne en de Fransman Christophe Laporte was in maart de beste in Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen.

Met name de winst van Gent-Wevelgem was erg overtuigend, aangezien Van Aert en Laporte na een lange Jumbo-solo samen over de finish kwamen.

Veel vertrouwen

"Ik denk dat dit ons enorm veel vertrouwen geeft", zegt Van Aert. "We hebben die verschillende koersen onder verschillende omstandigheden afgewerkt, dat geeft de groep vertrouwen dat we geen enkele situatie hoeven te vrezen."

Van Aert, die een tweede plaats in 2020 als beste resultaat heeft in De Ronde, kent de klassieker van haver tot gort. Toch heeft de Belg deze week de beklimmingen van de koers nog een keer verkend.

"Het is bijna niet nodig, maar voor het gevoel vind ik het fijn om die klimmen nog een keer op te rijden", aldus Van Aert. "De Ronde van Vlaanderen heeft toch een aantal andere beklimmingen dan in de voorgaande weken. Ik houd er dus aan vast om die nog een keer te hebben gezien."

Kopman Van Aert over Ronde van Vlaanderen: 'Kunnen als ploeg elke situatie aan'

Het scheelde overigens weinig of de 28-jarige Van Aert was zondag helemaal niet in actie gekomen. De Belgische oud-renner Jan Bakelants vertelt dat hij, Van Aert en veldrijder Daan Soete afgelopen dinsdag tijdens een trainingsrit aan een crash met een vrachtwagen zijn ontsnapt.

Bakelants vertelt dat het drietal door de vruchtwagen de berm in werden gedrukt. "Wout kon niet anders dan Daan Soete de kant inrijden (...) Wout was bijna dood. Hij lag letterlijk bijna onder de betonmixer, het was echt schrijnend", vertelt Bakelants in de podcast Wielerclub Wattage.

Toekomst Jumbo-Visma

En dan was er deze week ook de kwestie over de toekomst van Jumbo-Visma. De gelijknamige hoofdsponsor trekt zich aan het einde van 2024 terug van de wieler- en schaatsafdeling.

Van Aert maakt zich niet zoveel zorgen over zijn eigen toekomst. "We hebben alle vertrouwen in Richard Plugge (de ploegleider, red.)", zegt de Belg.

"De ploeg draait enorm goed momenteel. We kijken positief naar de toekomst. Ik heb nog een contract tot en met 2026. Ik zie geen reden waarom dat contact niet kan worden nagekomen."

Van Aert ziet 'geen reden' om te wanhopen na nieuws over hoofdsponsor Jumbo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl