Dylan van Baarle in de Tirreno-Adriatico, eerder dit jaar
NOS Wielrennen

Tegenvaller Jumbo-Visma: Van Baarle mist Ronde van Vlaanderen

Dylan van Baarle gaat niet van start in de Ronde van Vlaanderen. De wielrenner van Jumbo-Visma heeft nog te veel last van een val in de E3 Saxo Classic van vorige week.

De 30-jarige Van Baarle had na de val onder meer last van zijn knie, heup en schouder. Hij sloeg woensdag uit voorzorg al de eendaagse koers Dwars door Vlaanderen over. Tim van Dijke is zijn vervanger.

Volgens Maarten Wynants is Van Baarle daarbij ook ziek geworden. "Zijn ziektebeeld is niet heel duidelijk, maar hij voelt zich gewoon niet fit", aldus de ploegleider van Jumbo-Visma.

Ploegleider Jumbo-Visma: 'Hopen Van Baarle fit te krijgen voor Parijs-Roubaix'

Van Baarle eindigde vorig jaar, toen hij in dienst reed van de Britse wielerformatie Ineos, nog als tweede in 'Vlaanderens Mooiste', achter winnaar Mathieu van der Poel.

Het is de bedoeling dat hij bij Parijs-Roubaix (9 april) wel aan de start verschijnt. Hij was vorig jaar de beste in de beruchte klassieker door Noord-Frankrijk.

'Aderlating'

"Dit is een aderlating voor de ploeg. Het is jammer voor ons", reageerde de Belgische Jumbo-Vusma-kopman Wout van Aert op het wegvallen van zijn ploeggenoot. "We weten hoe sterk hij is. We gaan dit proberen op te vangen."

Van Aert baalt van absentie Van Baarle: 'Gelukkig zijn we in de breedte sterk'

Van Baarle had voor Jumbo-Visma, samen met Van Aert, een van de troeven moeten zijn voor de Ronde van Vlaanderen, die voor zondag op het programma staat.

De Nederlandse renner schreef in februari nog de Omloop het Nieuwsblad, de traditionele opening van het Vlaamse wielerseizoen, op zijn naam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl