NOS Wielrennen

Droomdebuut Van Baarle bij Jumbo-Visma in Omloop: 'Zo wilden we het ook doen'

Pas toen Dylan van Baarle in de laatste kilometer achterom keek en niemand meer zag, kon hij echt genieten van zijn debuut voor Jumbo-Visma. Dat luisterde hij op met een knappe zege in Omloop Het Nieuwsblad, de officieuze start van het nieuwe wielerseizoen.

"Dat had ik vooraf niet zo zien aankomen", aldus de winnaar. "Ik denk dat het een heel mooie dag was voor de ploeg."

Van Baarle na winst in Omloop: 'Moest instinct gebruiken en dat heb ik gedaan'

Een dag die geheel volgens schema verliep voor Jumbo-Visma. Het Nederlandse team maakte de hele dag de dienst uit in de eerste Vlaamse voorjaarskoers.

"We hebben de controle gepakt vanaf het begin", vervolgt Van Baarle. "We wilden de koers in handen nemen en dat hebben we gedaan. Zoals de ploeg vandaag gewerkt heeft, zo wilden we het ook doen."

Volgende succes na Parijs-Roubaix

Van Baarle bleef zijn vier achtervolgers ruim een halve minuut voor en reed in zijn eentje de laatste twee beklimmingen over op weg naar zijn grootste zege sinds Parijs-Roubaix vorig jaar.

Hij voelde zich al sterk, maar Van Baarle kon vooraf zijn kansen moeilijk inschatten. "Het is altijd lastig als je van een trainingskamp komt om te weten hoe je ervoor staat. De ploeg vertelde me op trainingskamp dat ik mijn instinct moest gebruiken en een goed moment moest kiezen. Dat heb ik gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl