Luis Suárez in het derde groepsduel van het WK in Qatar tegen Ghana.
NOS Voetbal

Suárez laat Saudische miljoenen schieten en tekent voor Braziliaans Grêmio

Luis Suárez is Cristiano Ronaldo niet. Waar de Portugees vrijdag een lucratief contract tekende bij de Saudische topclub Al-Nassr tegen een vergoeding van 70 (tot mogelijk zelfs 200 miljoen) euro per jaar, heeft de Uruguayaanse spits een lucratieve aanbieding uit de oliestaat juist naast zich neergelegd.

In plaats daarvan vervolgt de oud-speler van FC Groningen, Ajax, Liverpool, FC Barcelona en Atlético Madrid zijn loopbaan in Brazilië, bij Grêmio uit Porto Alegre.

De 35-jarige spits tekent een contract tot het einde van het kalenderjaar 2024. De Uruguayaan, die in Qatar nog actief was op het WK, keerde afgelopen zomer na het winnen van de Spaanse titel met Atlético Madrid terug bij zijn jeugdliefde Nacional.

In 2011 werd hij met die club kampioen van Uruguay en dat herhaalde hij elf jaar later, na zijn terugkeer.

Geen Saudi-Arabië, maar Braziliaanse gaucho's

Sindsdien was Suárez transfervrij en hoewel hij op het WK in Qatar niet altijd een fitte indruk maakte, kreeg hij verschillende aanbiedingen. Het meest concrete aanbod kwam van het Saudische Al-Khaleej, dat een jaarsalaris van ruim 5,5 miljoen euro bood.

Suárez koos echter voor de Zuid-Braziliaanse topclub Grêmio uit Porto Alegre, dat op een dagje rijden van de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo ligt. De club maakte het nieuws trouwens bekend met een gedicht.

Voetballiefhebbers kennen Grêmio waarschijnlijk als de opponent van Ajax in de finale om de wereldbeker in december 1995. In Tokio draaide het uit op een strafschoppenserie, waarbij Danny Blind de beslissende binnen schoot.

Zelf won Suárez ook een keer de wereldbeker. In 2015 won hij met FC Barcelona de Champions League en later in Japan ook het WK voor clubs.

Waarschijnlijk herinner je je nog de tranen van de gewisselde Suárez op de bank, toen duidelijk werd dat de 2-0 overwinning van Uruguay op Ghana in het laatste groepsduel in Qatar niet voldoende was om door te stoten naar de achtste finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl