NOS Voetbal

Cristiano Ronaldo vervolgt loopbaan in Saudi-Arabië en krijgt 70 miljoen per jaar

Cristiano Ronaldo vervolgt zijn loopbaan bij het Saudische Al-Nassr. De vijfvoudig voetballer van het jaar heeft een contract getekend tot de zomer van 2025. Ronaldo zou zo'n 70 miljoen euro per jaar gaan verdienen, een bedrag dat volgens andere bronnen via commerciële afspraken zelfs op kan lopen tot 200 miljoen euro per jaar.

De club heeft het nieuws vrijdagavond zelf bekend gemaakt.

De 37-jarige Ronaldo forceerde in november een breuk bij Manchester United. Na een bijzonder kritisch interview van Ronaldo liet Manchester United het contract van de grootverdiener ontbinden.

De Portugees zei in een lang tv-interview met de Engelse journalist Piers Morgan onder meer dat hij zich verraden voelt door de Engelse club en dat trainer Erik ten Hag hem wilde provoceren.

De Portugees brak zo'n twintig jaar geleden in eigen land door bij Sporting Portugal en verhuisde in 2003 naar Manchester United. Zes jaar en vele prijzen later stapte Ronaldo over naar Real Madrid, waarmee hij onder meer vier keer de Champions League won. Hij is met 140 doelpunten topscorer aller tijden van dat toernooi.

Ronaldo voetbalde tussen 2018 en 2021 voor Juventus en keerde daarna terug naar Manchester. Dit seizoen belandde de wereldster onder Ten Hag op de bank, waarna Ronaldo een vertrek forceerde.

Spitsenduo met Aboubakar

Al-Nassr uit de hoofdstad Riyad is de koploper van Saudi-Arabië en hoopt op de eerste landstitel sinds 2019. De Fransman Rudi García is coach van de club, die ook doelman David Ospina, de Brazilianen Luiz Gustavo en Anderson Talisca en spits Vincent Aboubakar binnen de gelederen heeft.

Aboubakar vond namens Kameroen drie keer het doel, waaronder een wonderschoon lobje tegen Servië. Ronaldo kwam in Qatar tot één goal: hij benutte een penalty tegen Ghana.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl