Cristiano Ronaldo op de bank bij United
NOS Voetbal

Ronaldo op oorlogspad: 'Manchester United is marketingclub, fans moeten waarheid kennen'

De kans dat Cristiano Ronaldo na de WK-stop terugkeert bij Manchester United is nul. Zondagavond rekende de Portugese stervoetballer af met trainer Erik ten Hag. In een nieuw gepubliceerd deel van zijn interview in het tv-programma Piers Morgan Uncensored veegt hij de vloer aan met de eigenaren van de Engelse voetbalclub.

Volgens de 37-jarige Portugees geeft de familie Glazer niets om de sportieve kant en prestaties van de club, maar zijn ze alleen maar gefocust op de inkomsten. "Zoals je weet is Manchester een marketingclub", aldus Ronaldo.

'Fans moeten waarheid kennen'

Ronaldo ziet United dan ook niet snel terugkeren in de top, nadat in 2017 voor het laatst een prijs (de League Cup en, na winst in de finale op Ajax, de Europa League) werd gewonnen.

Er zijn "bepaalde dingen binnen de club" die ervoor zorgen dat United achterblijft bij de concurrenten Manchester City en Liverpool. "Ik denk dat de fans de waarheid moeten kennen. Ze moeten weten dat de spelers het beste willen voor de club. Dat is ook de reden dat ik naar United ben gekomen."

United- én Ronaldo-fans in september 2021

De Portugees, die na zijn jaren bij Real Madrid en Juventus vorig jaar terugkeerde in Engeland, voelde zich ook niet gesteund door de club toen hij zich begin dit seizoen afmeldde voor een trainingskamp. Daar lagen, aldus Ronaldo, persoonlijke omstandigheden aan ten grondslag.

De media legden het evenwel uit als de wens van de voetballer om te vertrekken uit Manchester. Ronaldo zegt nu dat zijn partner en pasgeboren dochter toen met "een serieus probleem" in het ziekenhuis lagen, maar dat zijn werkgever dit niet geloofde.

United wacht met reactie

In een eerder verschenen deel van het gesprek zegt Ronaldo zich verraden te voelen door United en trainer Erik ten Hag. Het volledige interview verschijnt pas later in de week.

Trainer Erik ten Hag in gesprek met Cristiano Ronaldo tijdens het duel met Aston Villa begin november

Manchester United heeft nog niet inhoudelijk gereageerd. De club wil wachten met een antwoord op de negatieve uitlatingen van de speler tot "alle feiten vaststaan". Engelse media hebben het over een boete van zeker 1 miljoen euro die Ronaldo zou kunnen krijgen van zijn werkgever. Een habbekrats voor de Portugees die tientallen miljoenen euro's per jaar incasseert.

Ronaldo gaat nu met Portugal naar het WK in Qatar. Hij heeft nog een contract tot het einde van het seizoen in Manchester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl