Erik ten Hag en Cristiano Ronaldo
NOS Voetbal

Ronaldo opent in interview aanval op Ten Hag: 'Heb geen respect voor hem'

Cristiano Ronaldo lijkt aan te sturen op een vertrek bij Manchester United in de winterstop. De Portugees haalt hard uit naar trainer Erik ten Hag. "Ik voel me verraden", zegt hij in gesprek met de Britse tv-programma Piers Morgan Uncensored.

"Ze willen me eruit hebben. Niet alleen de coach, maar ook twee of drie anderen uit het bestuur", stelt Ronaldo. "Ik heb het gevoel dat bepaalde mensen mij hier niet meer willen hebben. Niet alleen dit seizoen, maar ook vorig seizoen al."

Ronaldo werd onlangs door Ten Hag één duel disciplinair geschorst, omdat hij op 19 oktober weigerde in te vallen tijdens een Premier League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. "Ik heb geen respect voor hem, omdat hij ook geen respect voor mij toont", zegt de 37-jarige Portugees.

'Niets veranderd'

Ronaldo verbaast zich ook over de huidige staat van Manchester United. "Ik weet niet wat er aan de hand is, maar sinds het vertrek van Alex Ferguson heeft de club zich niet ontwikkeld. Er is totaal geen progressie", vindt hij.

De vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar vertrok in 2009 bij United, om in 2021 bij zijn oude liefde terug te keren. "Er is hier niets veranderd. Kijk bijvoorbeeld naar de zwembaden of fitnesszaal: het voelt net alsof de tijd hier stilstaat. Het verrast me. Ik had verwacht nieuwe dingen te zien, maar ik zie hier nog steeds dingen die ik al zag toen ik 22 of 23 was."

Cristiano Ronaldo, met Erik ten Hag op de achtergrond

Ook keek Ronaldo heel erg op van het trainersbeleid bij Manchester United. "Kijk bijvoorbeeld naar het ontslag van Ole (Gunnar Solskjær, red.). Ze halen daarna Ralf Rangnick, een sportief directeur. Deze man is niet eens een coach. Dat de club een sportief directeur aanstelt, verbaast mij niet alleen, maar de hele wereld", aldus Ronaldo.

Ronaldo behoorde zondagavond niet tot de selectie van Manchester United voor het Premier League-duel met Fulham (2-1).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl