Cristiano Ronaldo
NOS VoetbalAangepast

Ten Hag verwijdert Ronaldo uit selectie, Portugese vedette komt met statement

Erik ten Hag laat Cristiano Ronaldo zaterdag thuis als Manchester United op bezoek gaat bij Chelsea. De maatregel volgt op het veelbesproken voorval van woensdagavond.

De Portugese vedette verliet toen tegen Tottenham Hotspur (2-0 winst) voortijdig het stadion, na te hebben warmgelopen.

Volgens Engelse media zou Ronaldo geweigerd hebben om in te vallen, om vervolgens geïrriteerd weg te benen.

Ten Hag heeft daarop besloten om komende zaterdag geen beroep te doen op de 37-jarige aanvaller.

Statement Ronaldo

Ronaldo bracht later op de avond via Instagram een statement uit, waarin hij zich ook schuldbewust toonde.

"Ik ben als heel jonge speler begonnen. De oudere, meer ervaren spelers waren voor mij altijd belangrijke voorbeelden. Om die reden probeerde ik later een voorbeeld te zijn voor de jongere spelers bij de clubs waarvoor ik heb gespeeld. Helaas is dat niet altijd mogelijk en soms neemt the heat of the moment de overhand."

Statement Cristiano Ronaldo

"Ik voel op dit moment dat ik hard moet blijven werken op Carrington, mijn teamgenoten moet steunen en klaar moet zijn voor alles wat komt, in iedere mogelijke wedstrijd. Het is geen optie om te bezwijken onder de druk. Dat is nooit een optie geweest. Dit is Manchester United, and united we must stand. We zijn spoedig weer samen", aldus Ronaldo.

Manchester United staat na de overwinning op Tottenham Hotspur momenteel op de vijfde plaats in de Premier League. Komende tegenstander Chelsea staat een plek hoger.

Bekijk hier een deel van de persconferentie na afloop van het duel met Tottenham, toen Ten Hag nog niet wilde ingaan op de situatie rond Ronaldo.

Ten Hag wil nog niet ingaan op situatie rond ontevreden Ronaldo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl