Ronaldo op het trainingsveld
NOS Voetbal

Ronaldo weer in genade aangenomen: Portugees terug op trainingsveld United

Cristiano Ronaldo traint weer mee bij Manchester United. Na zijn weigering om in de slotfase van het duel met Tottenham Hotspur (2-0 winst) in te vallen, werd hij door zijn trainer Erik ten Hag uit de selectie gezet.

Die beslissing deed in Engeland bakken met stof opwaaien: had Ten Hag een wereldster als Ronaldo wel zo moeten behandelen? Zelf was Ten Hag er vrijdag duidelijk over, kort voor het duel met Chelsea waarbij de Portugese vedette dus ontbrak.

"We gaan hem ontzettend missen morgen", zei de trainer. "Maar het is belangrijk voor de uitstraling van de groep. Als je in een teamsport speelt, moet je je aan bepaalde normen en waarden houden. Die moet ik handhaven."

Statement Ronaldo

Ronaldo is er in aanloop naar de wedstrijd van donderdag tegen Sheriff Tiraspol in de Europa League weer bij. Hij trainde de afgelopen dagen individueel.

Vorige week plaatste Ronaldo een statement op zijn sociale media-kanalen, waarin hij inging op het besluit van Ten Hag. "Ik ben als heel jonge speler begonnen. De oudere, meer ervaren voetballers waren voor mij altijd belangrijke voorbeelden", schreef hij.

"Om die reden probeerde ik later een voorbeeld te zijn voor de jongere spelers bij de clubs waarvoor ik heb gespeeld. Helaas is dat niet altijd mogelijk en soms neemt the heat of the moment de overhand."

Naast Ronaldo verscheen ook Donny van de Beek weer op het trainingsveld bij United. De middenvelder is terug na een blessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl