ANP

De wekdienst liever luisteren?

Goedemorgen! Vandaag gaan de formatiegesprekken verder en in Utrecht buigt de rechtbank zich over de sluiting van restaurant Waku Waku.

Eerst het weer: Het blijft landinwaarts op veel plaatsen droog vandaag. In het noorden komen aanvankelijk enkele buien voor. In het westen van het land kan later op de dag wat regen vallen. Het wordt 14 tot 16 graden en er waait een stevige zuidwestenwind.

Weerplaza

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Den Haag gaat de formatie vanmiddag verder. Gisteravond verlieten VVD-leider Rutte, D66-leider Kaag en CDA-leider Hoekstra als laatste de gesprekslocatie van informateur Remkes voor overleg met hun achterbannen en Tweede Kamerfracties. De vraag is nu of D66 een doorstart met de huidige coalitie ziet zitten.
  • In Utrecht buigt de rechtbank zich over de sluiting van restaurant Waku Waku. De horecazaak die afgelopen dagen veel in het nieuws was, heeft de rechter gevraagd het besluit van de gemeente te schorsen.
  • De Franse rechter doet uitspraak tegen oud-president Nicolas Sarkozy in de zaak over illegale campagnefinanciering. Hij zou in 2012 via valsheid in geschrifte veel meer geld aan zijn campagne hebben besteed dan wettelijk is toegestaan.

Wat heb je gemist?

De vader van Britney Spears is niet langer de bewindvoerder van de Amerikaanse zangeres. Zoals verwacht heeft een rechter Jamie Spears geschorst als curator, waardoor hij na dertien jaar geen controle meer heeft over haar financiën, eigendommen en veel andere aspecten van haar leven.

De rechter noemde de huidige situatie onhoudbaar. "Die staat voor een giftige omgeving, waardoor Jamie Spears moet worden geschorst."

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Na 5 keer uitstellen ging gisteren in Londen de 25ste James Bond-film in première en vandaag volgt Nederland. In No Time To Die neemt Daniel Craig voor de laatste keer de rol van James Bond op zich. Daarnaast zijn onder anderen Rami Malek, Léa Seydoux en Ben Whishaw te zien in de film. De muziek is gecomponeerd door Hans Zimmer. Billie Eilish schreef de titelsong.

De release van No Time To Die stond oorspronkelijk gepland voor april 2020, maar werd vanwege de pandemie uitgesteld. De producenten en distributeurs van de film vreesden destijds voor tegenvallende bezoekersaantallen.

In de eerste trailer ging men nog uit van een première in november:

Fijne dag!

STER reclame