Bloemen bij de plek van het geweldsincident op Mallorca
NOS Nieuws

Niet één aanval, maar twee: wat gebeurde er die nacht op Mallorca?

Niet één maar twee vechtpartijen vonden plaats in de nacht dat de 27-jarige Carlo uit Waddinxveen om het leven kwam. Langzaam maar zeker wordt meer bekend over die nacht op Mallorca. Vanochtend is een eerste verdachte, een 19-jarige man uit Hilversum, gearresteerd.

Het Openbaar Ministerie heeft inmiddels met elf getuigen gesproken, van wie er acht aangeven zelf mishandeld te zijn die nacht. Zij hebben alle acht aangifte gedaan. Ook zijn er beelden van de geweldsincidenten.

Uit de getuigenissen en de beelden is te concluderen dat er twee vechtpartijen zijn geweest: voor een café, en een op de boulevard. De 19-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij beide incidenten, en van twee pogingen tot doodslag. "Het gaat om twee gebeurtenissen, kort na elkaar. Op twee verschillende plekken dicht bij elkaar", zegt de persofficier van het OM. "We verdenken de verdachte ervan dat hij bij de eerste gebeurtenis iemand tegen het hoofd heeft geschopt en bij het tweede incident ook."

Geen beelden, wel getuigenissen

Bij het tweede incident ging het echter niet om het schoppen van de 27-jarige Carlo, maar om het schoppen van een vriend van het overleden slachtoffer. Beelden van Carlo heeft het OM niet. "Op dit moment beschikken wij niet over beelden waarop te zien is dat er geweld is gepleegd tegen het overleden slachtoffer, maar er zijn wel getuigen die wij hierover hebben gesproken. Ook komen er nog meer camerabeelden beschikbaar."

Er is momenteel te weinig bekend over de betrokkenheid van de gearresteerde verdachte bij het overlijden van Carlo, maar het kan dat er later nog een verband blijkt te zijn, aldus de persofficier.

De acht aangiftes - die we hierboven bespraken - zijn niet allemaal gericht tegen de 19-jarige verdachte. Naar alle waarschijnlijkheid volgen er meer arrestaties. Daar wil de persofficier niet op vooruitlopen: "Het onderzoek loopt nog en op het moment dat er aanleiding is om meer verdachten aan te houden, dan doen we dat."

Op dit moment is de rol van andere betrokkenen nog niet duidelijk. Dat er meer dan één jongen bij die vechtpartijen was, is duidelijk, zegt ooggetuige Mike Wesseling. Hij is een paar weken op vakantie op het eiland en zag een groep jongens wegrennen die nacht. "Om 02.00 uur gaat op Mallorca alles dicht. Toen we rond die tijd naar huis liepen zagen we een paar gasten wegrennen en iemand op de grond liggen, met politie eromheen."

Wesseling vroeg een jongen wat er was gebeurd. "Hij liet me een filmpje zien waarop je zag hoe Carlo werd geslagen, en hoe hij later - samen met twee anderen - op de grond lag en werd geschopt. Wat er met dat filmpje is gebeurd, weet ik niet."

Na die nacht is het niet meer onrustig geweest, vertelt hij. "Er waren een aantal kleine vechtpartijen, maar niet meer zo groot als die nacht."

De medewerkers van de horeca hier hebben het er nog steeds over.

Ooggetuige Mike Wesseling

Wesseling werd vanochtend voor het eerst door de Nederlandse politie gebeld voor een getuigenis. Het OM roept andere getuigen op zich ook te melden. Want alle informatie over en beelden van die avond zijn relevant, zegt de persofficier. "We weten van de huidige beelden dat er meer getuigen zijn, we hoorden ook meerdere mensen Nederlands praten, maar die hebben wij nog steeds niet gesproken."

Ook Wesseling hoopt dat er meer duidelijk wordt. "Dit gebeurde op mijn eerste avond hier en ik ben er erg van geschrokken. Wie doet nou zoiets?" Hij is nog steeds op vakantie daar. "Ook de medewerkers van de horeca hier hebben het er nog steeds over. De nieuwe toeristen hebben het niet meegekregen, maar de mensen die hier werken en wonen vergeten het niet."

Eerder werden bloemen op de plek van de fatale mishandeling neergelegd om Carlo te herdenken:

Bloemen bij plek van fatale mishandeling op Mallorca

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl