NOS Nieuws

Wekdienst 18/7: Laatste etappe Tour de France • Strenger inreisbeleid Frankrijk

Goedemorgen! Max Verstappen start vandaag bij de Grote Prijs van Groot-Brittannië vanaf poleposition. En net als gisteren geeft de Veiligheidsregio Limburg-Noord twee persconferenties wegens het hoogwater in de Roer en de Maas, om 12.00 uur en 19.00 uur.

Vandaag start de dag lokaal met wat nevel of een mistbank, maar daarna breekt de zon goed door en het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 23 tot 27 graden. Na het weekend is het minder warm en wisselen wolken en zon elkaar af.

Het weer vandaag

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

Veiligheidsregio's in Limburg hebben afgelopen nacht geen nieuwe grote incidenten gemeld in verband met de watersnood. In het rampgebied in Duitsland is het dodental opgelopen tot zeker 155.

Ondertussen zijn ook andere delen van Duitsland en Oostenrijk getroffen door overstromingen als gevolg van extreme regen. Dit gebeurde onder meer vlakbij Dresden, in de Duitse deelstaat Saksen, en in het uiterste zuiden bij de Alpen. Mensen zijn geëvacueerd, straten staan blank en er zouden ook aardverschuivingen zijn.

In Oostenrijk kreeg de binnenstad van Hallein, vlakbij Salzburg, te maken met overstromingen. Het is niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen.

Dit zijn beelden uit Hallein:

Grote schade in Oostenrijk als gevolg van overstroming

Ander nieuws uit de nacht:

Zo zag het protest in verschillende steden eruit:

Protest in Frankrijk tegen verplichte vaccinatie en coronapas

En dan nog even dit:

De Oostenrijkse ultrafietser Christoph Strasser heeft een wereldrecord neergezet. Hij legde binnen 24 uur ruim 1026 kilometer af op de militaire luchthaven van Zeltweg in Oostenrijk. Het oude wereldrecord stond op 914 kilometer.

De 38-jarige wielrenner moest vele uren in de regen rijden op het 7,6 kilometer lange circuit. Hij reed zijn rondjes met een gemiddelde snelheid van 42,75 kilometer per uur. Zonder het slechte weer was er meer mogelijk geweest, zei hij na afloop.

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl