Max Verstappen houdt Lewis Hamilton van zich af op Silverstone Reuters

Max Verstappen start zondag bij de Grote Prijs van Groot-Brittannië vanaf poleposition. De Nederlander won zaterdag op het circuit van Silverstone de sprintrace en mag daarom ook drie extra WK-punten bijschrijven.

De Brit Lewis Hamilton eindigde als tweede, pakte daarmee twee WK-punten en staat zondag naast Verstappen op de eerste startrij. De Fin Valtteri Bottas kwam als derde over de streep en sleepte één WK-punt in de wacht.

"Omdat er minder brandstof in de auto zit, is hij wat sneller. Dat was leuk", zei Verstappen op de persconferentie na afloop. "Het ligt weer heel dicht bij elkaar."

Verstappen legde de basis voor zijn overwinning al bij de start. De Nederlander was als een speer vertrokken en had na enkele meters Hamilton al te pakken. De Brit probeerde enkele bochten later Verstappen alweer voorbij te steken, maar slaagde daar niet in.

In de zestien rondes die volgden wist Verstappen zijn concurrent in het wereldkampioenschap voor te blijven en de felbegeerde drie WK-punten en polepostion binnen te slepen. De Nederlander breidde zijn voorsprong op Hamilton in het WK uit naar 33 punten, 185 om 152.

De race was extra pijnlijk voor Sergio Pérez. De teamgenoot van Verstappen bij Red Bull schoot in de vijfde ronde van de baan en kwam als negentiende weer terug op het circuit. Om nog reparaties uit te mogen voeren werd zijn auto vlak voor het einde van de race naar binnen geroepen. Dat betekent dat hij zondag als twintigste en laatste start.

Verstappen: 'Het zal lastig worden, want ik heb twee Mercedessen achter me'
Uitslag sprintrace

STER reclame