NOS NieuwsAangepast

Frankrijk scherpt inreisbeleid aan voor toeristen uit Nederland en andere landen

Frankrijk scherpt het inreisbeleid aan voor niet (volledig) gevaccineerde reizigers uit Nederland en andere Europese landen. Reizigers die het land in willen hebben vanaf middernacht een negatieve coronatestuitslag nodig die niet ouder is dan 24 uur, maakte de regering bekend.

Op vliegvelden, treinstations en autowegen kan reizigers om hun testbewijs worden gevraagd. Dit mag een PCR- of een antigeentest zijn. De regering stelt geen leeftijdsgrens aan de nieuwe regels. In Frankrijk gelden coronamaatregelen voor iedereen van 12 jaar en ouder.

De nieuwe regel gaat ook gelden voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Cyprus, Spanje, Portugal en Griekenland.

Duitsland en België

Het besluit volgt op de update van de kaart met coronabesmettingen van het Europees gezondheidscentrum ECDC, waarop Nederland sinds donderdag rood kleurt. Hierop besloten Duitsland en België gisteren Nederland aan te merken als risicogebied.

Mensen die vanuit Nederland naar Duitsland willen reizen moeten zich op de website www.einreiseanmeldung.de aanmelden. De aanmeldbevestiging die ze dan krijgen, moeten ze meenemen. Het kan zijn dat de Duitse politie daarom vraagt.

België eist vanaf vandaag dat reizigers vanuit Nederland een negatieve coronatest laten zien als ze niet volledig zijn gevaccineerd.

Op zijn snelst na 30 uur

Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland laat weten dat reizigers het resultaat van een PCR- test die wordt afgenomen bij de GGD, op zijn snelst na 30 uur binnen kunnen hebben.

Een woordvoerder adviseert reizigers daarom goed te kijken of het vakantieland een PCR-test vereist of dat een antigeentest ook volstaat. De resultaten van een antigeentest zijn vaak al binnen een kwartier beschikbaar, omdat deze buiten een laboratorium verwerkt kunnen worden. Monsters van een PRC-test moeten wel naar het laboratorium worden gestuurd.

Via de website testenvoorjereis.nl kunnen mensen een afspraak maken voor een gratis test.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl