NOS Nieuws

Wekdienst 17/1: Weer protesten verwacht in VS • Beraad in Catshuis over avondklok

Goedemorgen! De Verenigde Staten maken zich vandaag op voor protesten van Trump-aanhangers, die mogelijk voor ongeregeldheden zullen zorgen. Ook overlegt het demissionaire kabinet met het RIVM en andere betrokkenen in het Catshuis over de coronacrisis.

Tijdens de ochtend kan het nog glad zijn door sneeuw of ijzel in het oosten, elders dooit de sneeuw weg. Vanmiddag valt er lokaal een bui maar de droge perioden overheersen, soms is er ook ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt naar 3 tot 6 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de VS wordt er in tal van staten rekening gehouden met gewelddadige protesten van Trump-aanhangers, kort voor de inauguratie van de aankomend president Biden. Er is via sociale media opgeroepen gewapend naar parlementsgebouwen te trekken.
  • In het Catshuis overleggen het inmiddels demissionaire kabinet, het RIVM en andere betrokkenen over de coronacrisis. Gisteren bleek uit een advies van het OMT dat de basisscholen vermoedelijk niet op 25 januari weer open zullen gaan.
  • Om 16.45 uur is de Klassieker Ajax-Feyenoord. De wedstrijd is live te volgen via NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1 en ons liveblog op NOS.nl en de NOS-app.
  • In Thialf in Heerenveen worden het EK allround en de EK sprint afgesloten. De schaatstoernooien zijn rechtstreeks te volgen via NOS.nl, de NOS-app en NPO 1.

Wat heb je gemist?

Op de vluchten waarmee tennissers en stafleden naar de Australian Open in Melbourne zijn gereisd, zijn vier mensen positief getest op het coronavirus. Er zijn geen spelers besmet geraakt, bevestigen de Australische gezondheidsautoriteiten. Het zou gaan om twee coaches, een stewardess en een lid van de televisieploeg. Voordat ze aan boord gingen werden ze negatief getest.

De 47 spelers die aankwamen met vliegtuigen uit Los Angeles en Abu Dhabi moeten allemaal veertien dagen in quarantaine, ze mogen niet trainen en ook mogen ze hun hotelkamer niet verlaten, in afwachting van de uitslag van de coronatest. Spelers die met andere vluchten aankwamen, mogen onder strikte voorwaarden vijf uur per dag trainen.

Op 8 februari gaat het tennistoernooi van start, organisatoren zeggen dat ze er alles aan doen om ook de spelers die nu in quarantaine zitten mee te laten doen.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Anderhalve week na de bestorming van het Capitool vertellen agenten in deze video hoe zij de bestorming ervoeren. "Het idee dat mensen mij probeerden te vermoorden ging door mijn hoofd."

Politieagenten kijken terug op bestorming Capitool: 'Ik dacht aan de dood'

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl