Een controlepost van de politie in het centrum van Washington
NOS Nieuws

Gewapende man opgepakt in centrum Washington bij controlepost

Bij een controlepost in het centrum van de Amerikaanse hoofdstad Washington is een man aangehouden met een geladen pistool en een nepaccreditatie voor de inauguratie van aankomend president Biden.

De man, afkomstig uit de staat Virginia, had daarnaast zo'n 500 kogels bij zich, schrijven nieuwszender CNN en persbureau DPA op basis van een politierapport. De man zou gisteren aan het begin van de avond zijn aangehouden.

Toen een agent vroeg of hij ook wapens bij zich had, toonde hij zijn Glock-pistool in de middenconsole van zijn auto. Het was geladen met zeventien kogels. De man wordt in ieder geval verdacht van het bezitten van een niet geregistreerd vuurwapen en niet geregistreerde munitie.

Vesting

Vanwege de inauguratie van Biden aankomende woensdag en de recente bestorming van het Capitool is Washington veranderd in een vesting. Op tal van plekken zijn metalen hekken en betonnen barricades neergezet. Duizenden leden van de Nationale Garde zijn ingezet om het Capitool te beschermen, waar de inauguratie plaatsvindt.

De afgelopen dagen zijn de veiligheidsmaatregelen in Washington flink aangescherpt:

Veiligheidsmaatregelen opgevoerd in Washington DC

Na de arrestatie van de man uit Virginia schreef het Democratische lid in het Huis van Afgevaardigden Don Beyer op Twitter dat "het gevaar reëel" is.

Hij adviseerde iedereen het gebied rond het Capitool en de National Mall, het uitgestrekte park in Washington dat loopt van het Capitool naar het Washington Monument, de komende week te vermijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl