Opsporingsposter voor Tanja Groen
NOS Nieuws

Tanja Groen verdween ruim 26 jaar geleden spoorloos

"Ze is weggefietst en verdwenen", zei Corrie Groen in augustus 2018 over de verdwijning van haar dochter Tanja, toen 25 jaar geleden. "Er is niets gevonden van haar, geen enkel spoor. Wij kunnen nog steeds niet begrijpen hoe ze zomaar is verdwenen."

Mogelijk komt daar snel verandering in. De politie maakt vanochtend een graf open op een begraafplaats in Maastricht na een tip.

's Nachts verdwenen op weg naar huis

De 18-jarige Tanja Groen uit Schagen ging in augustus 1993 naar Maastricht om gezondheidswetenschappen te studeren. Ze werd lid van studentenvereniging Circumflex en deed mee aan de ontgroening, die op 31 augustus werd afgesloten met een groot feest.

Iets na middernacht op 1 september verliet ze het verenigingspand in het centrum en fietste ze naar haar kamer in Gronsveld, zo'n 7 kilometer verderop. "Een bijzonder enge weg om in het donker te fietsen", zei de voorzitter van Cirumflex destijds in het Limburgs Dagblad. Groen kwam nooit aan.

Een wichelroedeloper zoekt in de zomer van 2012 op de Maas naar het lichaam van Tanja Groen

In het eerste jaar na haar verdwijning kreeg de politie meer dan 200 tips. De zoekacties die sindsdien plaatsvonden, hebben nooit iets opgeleverd. Daarbij werden ook diverse paragnosten en andere helderzienden ingezet. In 2012 werd op aanwijzingen van een wichelroedeloper een fiets opgedoken uit de Maas, maar die bleek uiteindelijk niet van de studente te zijn geweest.

Ook menselijke botresten die in de zomer van 2014 in een akker bij Gronsveld werden gevonden, bleken na dna-onderzoek niet van Tanja Groen te zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl