Wekdienst 7 december
NOS Nieuws

Wekdienst 7/12: jarige Amalia en Pearl Harbor herdacht

Goedemorgen!

Het wordt niet kouder dan ongeveer 8 graden. Morgen start tamelijk bewolkt, verspreid valt ook nog een bui. Later op de dag wordt het vaker droog, ook schijnt de zon af en toe. Het wordt 8 tot 10 graden.

Weer 0712

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Prinses Amalia is vandaag jarig. De kroonprinses wordt zestien jaar. Dat betekent dat er nog twee jaar te gaan is voordat ze recht heeft op een jaarlijkse uitkering van 1,5 miljoen euro.
Nieuwe foto van Amalia, gemaakt door Willem-Alexander
  • De aanval op Pearl Harbor gebeurde precies 78 jaar geleden. Voor het laatst zal er vandaag as van een opvarende van de USS Arizona in het wrak worden geplaatst.
  • Er zijn vier duels in de eredivisie. ADO - Twente, VVV - Emmen, PSV - Fortuna en PEC - AZ.

Wat heb je gemist?

De Surinaamse president Bouterse gaat toch in beroep tegen zijn veroordeling tot 20 jaar cel voor betrokkenheid bij de Decembermoorden. Doordat hij dat nu doet is Bouterse volgens zijn advocaat verdachte en geen veroordeelde. Daardoor kan hij zich kandidaat stellen voor de verkiezingen volgend jaar. Op de partijbijeenkomst bedankte Bouterse de krijgsraad voor het vonnis, omdat daardoor volgens hem de eenheid binnen de NDP is hersteld.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog eventjes dit

In Duiven heeft de straat met langste naam eindelijk een straatnaambordje gekregen. Voor de 55 tekens van de Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort was een bord van 2,6 meter lang nodig. De straatnaam bestaat al sinds 2010, maar stond nog niet eerder op een bord.

Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort

Fijn weekend!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl