De spelers van Ajax arriveren per trein in Lille
NOS Nieuws

Wekdienst 27/11: boze boeren in Parijs en Ajax in Lille

Goedemorgen! Franse boeren gooien Parijs op slot, Ajax speelt in de Champions League tegen Lille en de rechtbank in Rotterdam doet uitspraak in de moordzaak van een Amerikaanse studente. Haar onderbuurman wordt ervan verdacht haar te hebben doodgestoken.

De dag begint met regen en ook de rest van de dag regent het van tijd tot tijd, maar vooral in de middag zijn er ook droge perioden. Er waait een matige tot krachtige, aan zee later soms harde zuidelijke wind. Het wordt zo'n 10 tot 11 graden

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Parijs protesteren de boeren tegen het landbouwbeleid. Volgens de boeren krijgen ze voor hun producten steeds minder geld en door de steeds strengere regels worden ze uit de markt geconcurreerd door buitenlandse producenten.
  • Ajax speelt in de Champions League tegen (en in) Lille. In Amsterdam eindigde de confrontatie met de Fransen in 3-0. In het toernooi worden nog zeven andere wedstrijden gespeeld, waaronder Barcelona-Borussia Dortmund.
  • In de Tweede Kamer wordt vanavond gedebatteerd over de zeker 70 burgerdoden bij een Nederlands bombardement in Irak. De oppositie blijft het vreemd vinden dat premier Rutte daar geen herinnering aan zegt te hebben.
  • Vandaag start de inhoudelijke behandeling van de moordzaak rondom de dood van de Amerikaanse studente Sarah Papenheim, vorig jaar in Rotterdam. Haar onderbuurman Joel S. staat voor de rechter. Hij wordt ervan verdacht dat hij haar op 12 december heeft doodgestoken.

Wat heb je gemist?

Werknemers moeten makkelijker van baan kunnen wisselen. Daarom willen D66 en PvdA de regels voor concurrentiebedingen veranderen. Een concurrentiebeding in een arbeidscontract verbiedt een werknemer bij een concurrent te werken. Vooral in tijdelijke contracten willen de twee partijen af van concurrentiebedingen. Bij vaste contracten willen ze strengere regels en dat er een vergoeding tegenover staat als een werknemer bijvoorbeeld een tijd niet aan de slag kan.

Ander nieuws uit de nacht:

  • Twee kinderen en een volwassene zijn dinsdagavond met spoed naar het ziekenhuis gebracht met verschijnselen van koolmonoxidevergiftiging.
  • Floortje Dessing is weer in Jemen geweest. De televisiemaker bezocht het door oorlog verscheurde land vorige week en reisde mee met het Rode Kruis. De hulporganisatie slaat alarm over een dreigende hongersnood. "Ik wilde terug omdat het verhaal nog net zo urgent is."
  • In de Peilingwijzer van deze maand verliest de VVD 4 zetels ten opzichte van de vorige editie van september. De partij van premier Rutte staat nu op 26 tot 30 zetels. De VVD is in de Peilingwijzer nog steeds de grootste partij van Nederland.

En dan nog even dit:

De Maltese premier Joseph Muscat is met eieren bekogeld door boze demonstranten die eisen dat hij opstapt. Muscat ligt onder vuur na nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de moord op een journaliste.

Maltese premier met eieren bekogeld

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl