Willem Holleeder voor de rechtbank ANP

Goedemorgen! Vandaag krijgen veel kinderen buiten les en Willem Holleeder heeft het laatste woord in de langlopende rechtszaak tegen hem.

De wekdienst liever luisteren? Dat kan hier!

Vanuit het zuidwesten betrekt het en vooral vanmiddag ontstaan enkele buien met kans op onweer en mogelijk ook zware windstoten. Het wordt 13 tot 17 graden. Na vandaag blijft het buiig. Daarbij is het met 10 graden een stuk frisser dan vandaag. In het weekend wordt het droger en zachter.

Weerkaartje dinsdag Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de rechtbank van Amsterdam krijgt Willem Holleeder het laatste woord. Tegen hem is levenslang geëist. In juli volgt de uitspraak.
  • Bekir E., die wordt verdacht van het doodschieten van de 16-jarige scholiere Humeyra, staat voor het eerst voor de rechter. Volgens het OM heeft de 31-jarige man Humeyra vorig jaar doodgeschoten in de fietsenstalling bij haar school in Rotterdam. Eerder werd bekend dat E. haar eigenlijk wilde ontvoeren.
  • En het is Nationale Buitenlesdag. Ruim 2600 basisscholen geven buiten les. Dat kan op het schoolplein zijn of op andere plekken in de buurt.
Schoolkinderen in Amsterdam krijgen buiten les, 2018 anp

Wat heb je gemist?

Het Britse Lagerhuis heeft opnieuw alle vier de varianten op de brexit-deal van premier May afgewezen. Het proces zit daarmee weer muurvast. Het voorstel voor lidmaatschap van de douane-unie kwam dicht bij een meerderheid (273 voor, 276 tegen).

Hoewel het parlement de regie over het brexit-proces naar zich toegetrokken had, is het er niet in geslaagd om met een acceptabel alternatief te komen. Dat geeft premier May mogelijk de kans om haar eigen akkoord weer naar voren te schuiven.

Als er voor 12 april geen plan ligt dat de steun van de meerderheid heeft, verlaten de Britten de EU zonder akkoord.

Anders nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De politie heeft het afgelopen jaar vaker te maken gehad met fysiek en verbaal geweld. Ruim 10.000 meldingen telde de politie. Het ging onder meer om mishandeling, het inrijden op agenten, bedreigingen en scheldpartijen. Het jaar daarvoor waren het er zo'n 9600.

Het meeste geweld vindt plaats rond arrestaties en op uitgaansavonden. Verdachten hebben dan vaak een glaasje te veel op.

Agent Roel van Extel werd door een agressieve vrouw gebeten:

'Ze hield 10 seconden mijn duim tussen haar kaken geklemd'

Fijne dag!

STER reclame