ANP

Goedemorgen! De man die president Erdogan zou hebben beledigd, staat voor de rechter in Den Haag. En een bijzonder transport op 120 wielen in Alphen aan den Rijn.

Deze wekdienst liever luisteren? dat kan hier:

Vandaag is het overwegend bewolkt en valt er soms regen of motregen. In de loop van de dag gaat het harder regenen en harder waaien. In het noordelijk kustgebied kan het zelfs stormachtig waaien. Ook komen forse windvlagen voor. Het wordt 8 tot 10 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Een man uit Sittard moet zich voor de rechter verantwoorden, omdat hij de Turkse president Erdogan zou hebben beledigd. Hij zou in 2016 in e-mails aan de Turkse ambassade Erdogan geitenneuker hebben genoemd en hem hebben vergeleken met Hitler. De man zelf zegt dat hij de berichten niet heeft verstuurd.
  • Een bijzonder transport in Alphen aan den Rijn: daar wordt een complete twee-onder-een-kapwoning verplaatst. De twee huizen komen 60 meter verderop te staan.
  • Er dient vandaag een kort geding van de politiebonden tegen de burgemeester van Den Haag. Burgemeester Krikke stelt volgens hen te veel voorwaarden aan een protestactie die ze maandag willen houden bij twee gebouwen in Den Haag.

Wat heb je gemist?

Het lichaam dat Britse reddingswerkers hebben geborgen uit het vliegtuigwrak in de Noordzee is van de Argentijnse voetballer Emiliano Sala. Dat blijkt uit onderzoek van de lijkschouwer, meldt de Britse politie. De familie van Sala is ingelicht. De 60-jarige Britse piloot van het toestel wordt nog altijd vermist. Hij moest de voetballer op 21 januari van zijn oude club Nantes naar zijn nieuwe club in Cardiff brengen, maar het vliegtuigje verongelukte.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Volumeknop omhoog, knallende beats, woedende ouders en standje burenruzie. In de jaren 90 veroorzaakten Charly Lownoise en Mental Theo bij menig huishouden flink wat opschudding met hun happy hardcore. Vandaag en morgen doen ze dat dunnetjes over. De twee vieren namelijk hun 25-jarig jubileum in de Ziggo Dome in Amsterdam. En dat klinkt dan ongeveer zo:

Fijne dag!

STER reclame