Reuters / NOS

Wekdienst 7/2: klimaatspijbelprotest in Den Haag en medicijnendebat

time icon

Goedemorgen! Scholieren protesteren vandaag in Den Haag voor een strenger klimaatakkoord. En in de Tweede Kamer wordt gedebatteerd over een dreigend tekort aan medicijnen bij een no-deal-brexit.

Liever luisteren? Dat kan hier.

De wekdienst van donderdag 7 februari.

Het heeft de afgelopen tijd flink geregend en er vallen vanochtend ook nog wel enkele buien, maar de regen trekt weg. In de middag schijnt af en toe de zon en uiteindelijk wordt het van het westen uit droog. Het is dan rond 8 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Scholieren uit het hele land protesteren op het Malieveld in Den Haag, Ze willen een strenger klimaatakkoord. Ze volgen het voorbeeld van klimaatspijbelaars in België. Daar gingen tienduizenden scholieren de straat op voor hetzelfde doel. In Nederland hoopt de organisatie op duizenden deelnemers.
  • Minister Bruins debatteert met de Tweede Kamer over een dreigend tekort aan medicijnen na een no-deal-brexit. Gisteren werd bekend dat er problemen kunnen ontstaan bij de levering van 50 geneesmiddelen.
  • Op de Griekse eilanden Lesbos en Samos zijn stakingen en demonstraties tegen overbevolkte vluchtelingenkampen. Hulporganisaties trekken al langer aan de bel over de slechte leefomstandigheden in de kampen.

Vluchtelingenkamp Moria op Lesbos AFP

Wat heb je gemist?

De actie van scholieren voor het klimaat, vandaag in Den Haag, wordt ondersteund door Nederlandse wetenschappers. In een open brief stellen ze dat de leerlingen "groot gelijk" hebben, dat ze de politiek oproepen om meer ambitie te tonen voor het klimaat. De brief is ondertekend door ongeveer 350 wetenschappers.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een excentrieke landheer, een vernietigende brand en een enorme berg geruchten. De ingrediënten van De Brand in het Landhuis zijn spannend genoeg, maar dat de NTR-podcast zó populair zou worden, had maker Simon Heijmans niet verwacht. Zaterdag komt het laatste deel online. De eerste vijf delen zijn in twee weken tijd meer dan 100.000 keer aangeklikt.

Beluister hieronder de trailer van de podcast:

De Brand in het Landhuis - Trailer

Een podcast van Simon Heijmans.

Fijne dag!

STER Reclame