DJ Frank van der Lende ging voor Serious Request naar Zuid-Sudan ANP/bewerking NOS

Goedemorgen! Vandaag begint Serious Request. Geen Glazen Huis dit jaar, maar een rondreizende groep. En vandaag komt de Britse regering bijeen om te praten over een no-dealscenario voor de brexit.

De dag begint grijs, met lokaal ook nevel of wat mist. In de loop van de dag breekt van het zuidoosten uit de zon vaker door. Het wordt ongeveer 7 graden.

NOS

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Serious Request nieuwe stijl gaat van start. Voor het eerst heeft de inzamelingsactie van NPO 3FM voor het Rode Kruis geen Glazen Huis meer. De actie duurt tot 24 december.
  • Is motorclub Bandidos terecht verboden? Het Gerechtshof spreekt zich daarover uit. Bijna een jaar geleden bepaalde de rechtbank Utrecht dat de Bandidos ontbonden moesten worden, maar de club ging in beroep.
  • Nog honderd dagen en dan stappen de Britten uit de Europese Unie. Vandaag komt de regering van premier May bijeen om te praten over het scenario waarin er op 29 maart, als de brexit een feit wordt, geen akkoord is met de EU.

Wat heb je gemist?

Boeren en tuinders hebben tot nu toe een slecht jaar achter de rug. Het gemiddelde bruto inkomen van een boer of tuinder daalde met ongeveer 30.000 euro ten opzichte van vorig jaar, van 71.000 naar 42.000 euro. Volgens Wageningen Economic Research en het Centraal Bureau voor de Statistiek vallen de land- en tuinbouwers daarmee terug naar het niveau van 2012.

De inkomensdaling heeft volgens onderzoekers te maken met de extreme droogte afgelopen zomer. Varkenshouders moesten het meest inleveren. Hun inkomen ging van 138.000 euro in 2017 naar een verlies van 29.000 euro. Dat komt vooral door het overaanbod: vorig jaar waren de prijzen voor varkens goed, nu zijn er te veel.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een opvallende straf voor een Amerikaanse stroper. Naast de celstraf van een jaar voor het doden van honderden herten, moet hij tijdens die straf ook meerdere keren naar de Disney-film Bambi kijken. Volgens de aanklager is de man verantwoordelijk voor een van de grootste stroperszaken ooit in de geschiedenis van de staat Missouri. Hij moet minstens een keer per maand naar de film kijken.

Zin gekregen om Bambi weer eens te zien? Alsjeblieft!

Fijne dag!

STER reclame