NOS Nieuws

Wekdienst 21/8: begin van Offerfeest en uitspraak 'vergismoord'

Goedemorgen! Vandaag begint het Offerfeest en doet de rechter uitspraak over een 'vergismoord' in 2015.

Het is vandaag zwaar bewolkt, maar af en toe klaart het iets op. Het wordt maximaal 23 graden aan de kust en 25 of 26 graden verder landinwaarts.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechter doet uitspraak over een 'vergismoord' in 2015 bij een shishalounge in Amsterdam. Quincy S., de schutter, kan levenslang krijgen.
  • Het Offerfeest, oftewel Eid al-Adha, begint vandaag. Dit is het belangrijkste feest binnen de islam. Het centrum van de wereldwijde viering van het Offerfeest is in Mina, dicht bij Mekka, tijdens de hadj.
  • Het is de 100ste dag van de hongerstaking van de Oekraïner Oleg Sentsov. Hij zit in Rusland een straf van 20 jaar uit voor terrorisme, omdat hij zich verzette tegen de annexatie van de Krim en, volgens het Kremlin, van plan was een standbeeld van Lenin op te blazen.

Wat heb je gemist?

Het aantal gevallen van mazelen is het afgelopen half jaar in Europa sterk toegenomen. In de eerste zes maanden van dit jaar zijn ruim 41.000 mensen besmet geraakt met het virus, tegen nog geen 24.000 gevallen in heel 2017.

Het aantal besmettingen in de eerste helft van het jaar overtrof het aantal jaarlijkse besmettingen in elk van de afgelopen tien jaren. Experts wijten de scherpe stijging aan de daling van het aantal mensen dat wordt gevaccineerd. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept de Europese landen op om actie te ondernemen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Als er één auto is die direct met James Bond verbonden is, is het de Aston Martin DB5. Die auto komt nu in beperkte oplage terug op de markt, inclusief gadgets die je uit de filmreeks kent.

In onderstaande video toont Q de DB5 met gadgets voor het eerst aan James Bond in de film Goldfinger:

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl