Aston Martin
NOS Nieuws

Dé Bond-auto gaat in productie (maar je mag er niet in rijden)

Als er één auto is die direct met James Bond verbonden is, is het de Aston Martin DB5. Die auto komt nu in beperkte oplage terug op de markt, inclusief gadgets die je uit de filmreeks kent.

De iconische DB5 kwam als eerst voor in de derde Bondfilm, Goldfinger uit 1964. Sean Connery speelt daarin de hoofdrol. Sindsdien was hij in nog zes films rond de Britse spion te zien.

Hollandse Hoogte
En dit is hem: de Aston Martin DB5

Nu maakt hij na ruim vijftig jaar uit de productie te zijn geweest, zijn comeback. Dat gebeurt in beperkte productie: er worden in totaal 28 auto's geproduceerd. Daarbij gaat het om de auto die je uit de films kent, mét gadgets.

In onderstaande video toont Q de DB5 met gadgets voor het eerst aan James Bond in de film Goldfinger:

Zo krijgt de auto bijvoorbeeld nummerplaten die draaibaar zijn. Over eventuele machinegeweren of een schietstoel wordt niet gesproken.

Om zelf in de droomauto uit de Bond-reeks te rijden moet je wel flink wat geld neertellen: 2,75 miljoen pond (3,1 miljoen euro) plus belastingen. Opvallend: voor dat geld krijg je een auto die de openbare weg niet op mag, want hij wordt precies zo gemaakt als in 1964 en inmiddels zijn er strengere regels voor de productie van auto's.

Mocht je het geld er voor hebben, moet je alsnog even wachten voordat je in kunt stappen: de eerste modellen worden in 2020 geleverd.

Hollandse Hoogte
De DB5 van achteren: de auto gaat 2,75 miljoen pond kosten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl