Kromowidjojo stelt teleur met zesde plaats in EK-finale

ANP

Ranomi Kromowidjojo is in de EK-finale van de 50 meter vlinderslag op een teleurstellende zesde plaats geëindigd. Kromowidjojo, die vorig jaar zilver pakte op de WK op dit onderdeel, tikte aan in 25,88.

De 27-jarige Kromowidjojo, die voor deze afstand de 100 meter vrije slag op dinsdag liet schieten, kwam in de laatste meters tekort om zich in de strijd om de medailles te mengen. Wel was ze 0,07 sneller was dan in de halve finales.

"Ik sta nog steeds achter mijn keuze om voor de vlinderslag te kiezen", vertelde Kromowidjojo na de finale. "In het verleden wil ik niet blijven hangen. Ik ging voor de winst of in ieder geval voor een medaille. Mijn tijd is niet goed, hier kwam ik niet voor."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2EK-goud voor Sjöstrom, Kromowidjojo zesde

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Kromowidjojo: wel zuur dat het zo eindigt

Sarah Sjöström veroverde in 25,16 voor de vierde keer op rij de Europese titel op deze afstand. De Zweedse zwemster won in Glasgow ook al goud op de 50 en 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag.

Kromowidjojo: "Er werd echt superhard gezwommen. Ik voelde me supergoed, dus het is wel zuur dat het zo eindigt. Hoe dat komt? Ik weet het niet, ik ben in ieder geval niet zwemmoe. Jammer, ik had graag samen met Ferry (haar vriend Ferry Weertman, red.) een medaille willen vieren."

Derde schoolslag goud voor Jefimova

Joelija Jefimova maakte de 'treble' compleet door op de schoolslag na de 100 en 200 meter ook de 50 meter op haar naam te schrijven.

Joelija Jefimova na haar gouden race in Glasgow AFP

De Russin was in 29,81 goed voor goud en ze is daarmee de tweede vrouw die tijdens een EK goud verovert op deze drie schoolslagnummers. De Hongaarse Agnes Kovacs ging de Russin in 1999 voor.

Ook Simona Quadarella verlaat de EK met drie titels. De pas 18-jarige Italiaanse zwemster won deze week al de 800 en 1.500 meter vrije slag en rondde haar EK af met het goud op de 400 meter vrij.

Simona Quadarella wint haar derde goud op deze EK AFP

Achter Quadarella (4.03,35) ging het zilver naar Ajna Kesely. De Hongaarse won ook zilver op de 800 meter en brons op de 1.500 meter.

Atleten van zeven grote sporten (atletiek, zwemmen, wielrennen, turnen, roeien, golf en triatlon) strijden tot en met zondag 12 augustus om de Europese titels. De Europese Kampioenschappen zijn dagelijks te volgen bij de NOS via radio, televisie en internet.

Wat is er waar en wanneer te zien bij de NOS? Bekijk hier het schema van de komende dagen.

STER Reclame