ANP

Goedemorgen, de rechtbank in Den Haag bepaalt of er een verbod komt op motorclub Satudarah. En de moeder van de omgekomen Sharleyne (8) hoort welke straf er tegen haar wordt geëist.

Het wordt iets warmer dan gisteren: de temperatuur ligt vandaag tussen de 19 en 23 graden. Daarbij wisselen bewolking en opklaringen elkaar af. Het blijft grotendeels droog, al is er hier en daar kans op een kleine bui.

Weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de zwaar beveiligde rechtbank bij Schiphol beslist de rechter of motorclub Satudarah uit Nederland wordt verbannen. Leden van de club zouden zich bezighouden met geweld, afpersing en drugshandel.
  • Het Openbaar Ministerie maakt bekend welke straf het eist tegen Hélène J., de moeder van de 8-jarige Sharleyne. Het meisje werd in 2015 dood gevonden onderaan een flat in Hoogeveen. Haar moeder wordt verdacht van moord, dan wel doodslag.
  • De Nederlandsche Bank maakt haar economische prognose bekend voor 2018 tot 2020. In de ramingen gaat het vooral over de groei van de economie en eventuele onzekerheden voor de komende jaren.
  • En uiteraard staan op het WK ook weer drie duels op het programma. Vandaag spelen Zweden en Zuid-Korea om 14.00 uur de eerste wedstrijd.
NOS

Wat heb je gemist?

In Landgraaf is vannacht een bestelbusje ingereden op een groepje Pinkpopgangers. Daarbij is een dode gevallen, meldt de politie. Drie mensen raakten zwaargewond. Of het gaat om een ongeluk of dat er sprake is van opzet is niet duidelijk.

Ander nieuws uit de nacht

'Mensen die zich van hun beste kant laten zien, mogen meer geholpen worden'

En dan nog dit:

In de buurt van de Noorse stad Tromsø begint vandaag de 'Wounded Warriors Life Ride 2018'. Bij deze fietstocht trekken veteranen en politiemensen met lichamelijke of psychische problemen op met jongeren met een verstandelijke beperking of gedragsproblemen.

Samen fietsen ze ruim 3000 kilometer naar het Veteraneninstituut in het Nederlandse Doorn. Op die manier willen de deelnemers aandacht vragen voor de posttraumatische stressstoornis (PTTS). "Een groots en bijzonder avontuur", schrijft een van de initiatiefnemers.

Fijne dag!

STER reclame