NOS NieuwsAangepast

Busje rijdt Pinkpopgangers aan, dode en drie zwaargewonden

In Landgraaf heeft vannacht een man in een bestelbusje een groepje Pinkpopgangers aangereden. Daarbij is een dode gevallen, meldt de politie in Limburg. Drie mensen raakten zwaargewond. Of het gaat om een ongeluk of dat er sprake is van opzet is niet duidelijk.

Dit zijn de eerste beelden uit Landgraaf:

Bestelbusje rijdt in op Pinkpop-publiek

Veel mensen hebben het ongeluk zien gebeuren. Sommige ooggetuigen zeggen dat ze in het kenteken de cijfers 2, 5 en 7 hebben gezien.

De hulpdiensten rukten massaal uit. Ook zijn twee traumahelikopters ingezet.

Fiat Doblo

Het incident gebeurde vlak bij het festivalterrein, bij de ingang van camping B. Het voertuig is doorgereden. In eerste instantie werd gemeld dat het ging om een Fiat Doblo, maar later bleek het te gaan om een Opel. De politie is naar het busje op zoek. Ook de Belgische en Duitse politie helpen zoeken. Landgraaf ligt vlak bij de Duitse grens.

De Mensheggerweg, waar het incident gebeurde, is uren afgesloten geweest. Ook de in- en uitgangen van de camping werden afgesloten.

De organisatie van Pinkpop zegt diep geschokt te zijn en mee te leven met de slachtoffers en familie. Ook burgemeester Vlecken van Landgraaf is geschokt. "Verschrikkelijk dat op deze afschuwelijke wijze aan een goede Pinkpop een einde is gekomen", zegt hij. Vlecken zegt dat Slachtofferhulp is ingeschakeld.

Het festival begon vrijdag en sloot gisteren af met een optreden van Bruno Mars.

Tienduizenden mensen bezochten Pinkpop. Veel van hen bleven slapen op een van de campings bij het festivalterrein.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl