NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 5/4: Minister bezoekt Curaçao en Martin Luther King Lezing

Goedemorgen! Vandaag bezoekt Minister Stef Blok Curaçao, komt Staatsbosbeheer met cijfers over de Oostvaardersplassen en wordt in Den Haag de Martin Luther King Lezing gehouden.

Het is bewolkt en vanuit het westen trekt regen over het land. In de loop van de dag wordt het droger, vanmiddag ook zon, maar er staat wel flink wat wind. Het blijft fris: een graad of 9.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

 • Minister Stef Blok is in het Caribisch gebied. Eerst bezoekt hij Sint Maarten en Aruba. Donderdag is er overleg met alle eilanden op Curaçao.
 • Staatsbosbeheer komt met nieuwe cijfers over het aantal dieren dat sinds 1 december is afgeschoten in de Oostvaardersplassen. De dieren worden afgemaakt omdat zij de winter vermoedelijk niet zullen overleven.
 • In Den Haag wordt de Martin Luther King Lezing gehouden. Verschillende sprekers, waaronder cabaretier Jörgen Raymann en activist Jerry Afriyie, gaan in debat over discriminatie en racisme.

Wat heb je gemist?

Mensen die op internet het slachtoffer zijn van privacyschending door andere mensen moeten meer bescherming krijgen. De VVD in de Tweede Kamer wil dit in de wet regelen. De partij wil dat zaken als internetpesten, sexting en filmen met een verborgen camera worden aangepakt. De VVD pleit voor hogere straffen voor daders, en voor een spoedprocedure om naaktfilmpjes via de rechter van internet te krijgen.

'Als ik die foto stuur, krijg ik misschien wel verkering'

Ander nieuws uit de nacht

 • AFP
  10.000 mensen liepen mee aan de mars
 • Reuters
 • Reuters
 • AFP
  Een krans is opgehangen aan het balkon van het motel waar King werd doodgeschoten
 • Reuters
  Er werd een minuut stilte gehouden, precies op het tijdstip van de moord

En dan nog even dit:

We kennen ze bijna allemaal wel, maar wat is nu de mooiste? De FIFA is een verkiezing begonnen van het mooiste doelpunt dat ooit op een WK is gemaakt. Zestien doelpunten strijden nu in directe confrontaties met een concurrerende treffer om een plaats in de kwartfinales.

De drie uitverkoren Nederlandse WK-doelpunten

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl