Wekdienst 2/4: gewonden bij schietpartij en man wil Jezus redden

Aangepast
EPA

Goede(paas)morgen!

Vandaag is het overwegend bewolkt met vooral in het westen perioden met regen. In het oosten en zuidoosten is het vrijwel droog. Het wordt 8 graden in het noorden tot 14 in Limburg. Na de paasdagen wordt het zachter met dinsdag temperaturen tot 17 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De koeien gaan voor het eerst weer naar buiten na een winter in de stal.
  • Patrouilleschip Zr. Ms. Holland vertrekt naar het Caribisch Gebied om de Zr. Ms. Van Speijk af te lossen. De bemanning zet zich de komende maanden in voor counterdrugsoperaties, kustwachttaken en eventuele humanitaire hulpverlening.
  • In de Verenigde Staten start vandaag het nieuwe proces tegen Bill Cosby. Tien maanden geleden kon de jury het niet eens worden over een oordeel en dus wordt er vandaag een nieuwe jury gevormd.
  • In de Euro Hockey League spelen Bloemendaal en Rotterdam vandaag hun wedstrijden in de kwartfinale. Kampong zit al in de halve finale.

Wat heb je gemist?

Ruimtestation Tiangong-1 is afgelopen nacht teruggekeerd in de atmosfeer. Volgens de Chinese ruimtevaartorganisatie is het grootste gedeelte vergaan toen het de dampkring binnenkwam. Onderdelen van Tiangong-1 zijn in de Stille Zuidzee terechtgekomen.

Het Chinese ruimtestation werd in 2011 gelanceerd om ervaring met ruimtestations op te doen. De laatste bemanning vertrok in 2013. Volgens westerse experts ging het contact met het station in 2016 verloren.

Een radaropname van de Tiangong-1, gemaakt op 21 maart. Het vloog toen op 270 km boven de aarde. EPA

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een man heeft in Brazilië een passiespel verstoord om in een wanhopige poging Jezus van het kruis te redden. Tijdens de voorstelling stormde hij het podium op en ging hij acteurs met een motorhelm te lijf. Mensen in het publiek hadden hem kort ervoor "Ik zal Jezus niet laten sterven" horen zeggen.

Omdat er niemand gewond raakte, kon het toneelstuk worden afgemaakt. De regisseur is dankbaar dat de Romeinen dit jaar net nieuwe helmen hadden gekregen. "Dat heeft de acteur gered."

STER Reclame