Het wordt vandaag tussen de 14 en 17 graden ANP/NOS

Goedemorgen! De jaarlijkse Boekenweek begint en op het WK Allround in Amsterdam komen onder meer Ireen Wüst en Sven Kramer in actie.

Met een temperatuur tussen de 14 en 17 graden is het vandaag bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Op de meeste plekken is het bewolkt, al zal hier en daar de zon doorbreken. In het noorden begint de dag met een beetje regen.

Het is bijzonder zacht voor de tijd van het jaar. Weerplaza

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Terwijl in Amsterdam de laatste glazen van het boekenbal worden opgeborgen, wordt in boekwinkels in heel Nederland de Boekenweek afgetrapt. Griet Op de Beeck schreef het Boekenweekgeschenk.
  • De Nederlandse mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen vaart met andere Europese mijnenbestrijders Amsterdam binnen. Het NAVO-vlootverband heeft de afgelopen weken mijnen en torpedo's uit de Tweede Wereldoorlog opgespoord.
  • Kunsthandelaren en - liefhebbers komen naar Maastricht, waar de internationale kunstbeurs TEFAF start. Op de beurs zijn onder meer vier Van Goghs te koop. Vorig jaar trok TEFAF zo'n 71.000 bezoekers.
  • In de Eredivise zijn er vier duels. Willem II, waar trainer Erwin van de Looi donderdag ontslag nam, komt in actie tegen PSV. Rode JC neemt het in Kerkrade op tegen Sparta Rotterdam, ADO Den Haag speelt thuis tegen NAC Breda en Excelsior reist af naar Limburg voor een duel tegen VVV-Venlo.
  • Ireen Wüst moet tijdens de 1500 meter op het WK allround in Amsterdam 3,5 seconden goedmaken op concurrent Miho Takagi. Schaatsers Sven Kramer, Marcel Bosker en Patrick Roest beginnen aan hun eerste dag op het WK.

Wat heb je gemist?

In veel gemeenten is de woningmarkt, in tegenstelling tot vier jaar geleden, het belangrijkste thema bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Vooralsnog wordt in de meeste gemeenten te weinig gebouwd om ook maar een beetje aan de vraag van koopwoningzoekers te voldoen.

Met name in gemeenten rondom Utrecht en Amsterdam is de schaarste bovengemiddeld groot, maar zijn er relatief weinig nieuwbouwplannen. Hoe het in jouw gemeente zit, kan je hier opzoeken.

NOS

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit

Twee klusjesmannen zijn gisteren met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens werkzaamheden bij een café in Amsterdam werden ze weggeblazen door een enorme steekvlam die uit de grond kwam.

Bewakingscamera filmt enorme steekvlam

Fijne dag!

STER reclame