NOS NieuwsAangepast

Extra onderzoek naar ongeluk stationsplein Amsterdam

Het Openbaar Ministerie doet extra onderzoek naar de aanrijding voor het Centraal Station in Amsterdam afgelopen juni. Een medisch deskundige gaat onderzoeken of het gedrag van de bestuurder past bij een te lage bloedsuikerspiegel.

Op 10 juni reed een 45-jarige man op het stationsplein zeven voetgangers aan. De politie zei al snel dat hij dat niet met opzet deed, maar dat hij onwel was geworden door een hypo, een te lage bloedsuikerspiegel.

Twijfel

Onder meer doordat uitlekte dat de bestuurder van Marokkaanse afkomst is, twijfelden veel mensen aan dit verhaal. Het ongeluk deed denken aan eerdere terroristische aanslagen waarbij een voertuig op mensen inreed, zoals in Nice, Berlijn en Londen.

Gisteren benadrukte de politie nogmaals dat het een ongeluk was en geen terroristisch misdrijf. Het politieonderzoek is inmiddels afgerond, maar het Openbaar Ministerie is nog niet klaar met het onderzoek.

Alles uitsluiten

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie wordt er vaker om aanvullend onderzoek gevraagd. "Wij hebben hiervoor gekozen om alles uit te sluiten", zegt hij. Het is nog niet bekend wanneer de medisch deskundige met de resultaten van zijn onderzoek komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl