In juni raakten meerdere mensen gewond bij een aanrijding op Amsterdam Centraal ANP

Een agent van de politie Noord-Holland is aangehouden vanwege het schenden van het ambtsgeheim. Het gaat om het lekken van politie-informatie aan GeenStijl over de aanrijding bij Amsterdam Centraal in juni.

De man werd gisteren aangehouden. De afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten van de politie stelt een onderzoek in en er is aangifte tegen de agent gedaan. Later bepaalt het Openbaar Ministerie of hij strafrechtelijk wordt vervolgd.

Afkomst

Deze week publiceerde GeenStijl de naam van de man die in juni mensen aanreed op het stationsplein. Daarbij raakten acht mensen gewond, inclusief de bestuurder.

De politie had na onderzoek geconcludeerd dat er geen sprake was van opzet, maar GeenStijl zette vraagtekens bij die conclusie. De website wees daarbij op de Marokkaanse afkomst van de man. De politie zou die afkomst met opzet hebben achtergehouden.

Stuitend

Korpschef Akerboom schreef na de publicatie van GeenStijl in een mail aan alle politiemedewerkers dat hij de zaak hoog opnam. Hij noemde het lek "stuitend en onacceptabel".

In het onderzoek naar het lek is nagegaan wie de computerinformatie heeft opgezocht. Verder zijn telefoongegevens van de betreffende agent onderzocht. Over de motieven achter het lek is nog niets bekend.

STER reclame