Korpschef Erik Akerboom
NOS NieuwsAangepast

Korpschef neemt lekken door politie aan GeenStijl hoog op

Korpschef Erik Akerboom is verontwaardigd over het openbaar maken van informatie van de politie over de aanrijding bij het Centraal Station in Amsterdam in juni. Akerboom heeft daarover een mail gestuurd aan alle medewerkers van de politie. Hij vindt de kwestie zo belangrijk dat de mail openbaar is.

De gepubliceerde informatie was afkomstig van de basisvoorziening handhaving van de politie. GeenStijl bracht die gegevens naar buiten, en het kan volgens Akerboom niet anders dan dat iemand binnen de politie die informatie aan GeenStijl heeft verstrekt. De naam van de automobilist die het ongeluk veroorzaakte, is daardoor bekend geworden.

Vertrouwen

Akerboom noemt het lekken van die informatie "stuitend en onacceptabel". Hij schrijft dat hierdoor het vertrouwen in de politie wordt aangetast. Alles op alles wordt gezet om te achterhalen wie hiervoor verantwoordelijk is.

Uitvoerig onderzoek door de politie heeft aangetoond dat het in juni ging om een tragisch ongeluk, staat in de mail van de korpschef. Niettemin blijven hardnekkige geruchten de ronde doen dat het in werkelijkheid een aanslag was. Door het lekken van de politie-informatie wordt "het gif gevoed dat leidt tot uitsluiting van mensen, buiten en binnen ons korps".

Akerboom noemt het lek beschadigend voor de automobilist en voor de collega's die het onderzoek in deze zaak hebben gedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl