Ambulances nadat op Amsterdam Centraal een incident met een auto is geweest
NOS NieuwsAangepast

Man nog vast, politie wil zekerheid over aanrijding Amsterdam CS

De automobilist die zaterdag bij station Amsterdam Centraal meerdere voetgangers aanreed, zit nog vast. "We willen 100 procent zeker weten dat het komt doordat hij onwel werd", zegt een woordvoerder van de politie.

Het medische dossier van de 45-jarige Amsterdammer ligt onder de loep. De man is een diabetespatiënt en volgens de politie had hij een extreem lage bloedsuikerspiegel. De politie denkt dat hij flauwviel en per ongeluk het gaspedaal intrapte. Acht mensen raakten gewond.

Geheugenverlies

De automobilist herinnert zich volgens de politie niets van het incident. "Dat wat er gebeurd is, moeten we hem vertellen", zegt de woordvoerder. "Hij vindt het vreselijk." De Amsterdammer wordt fysiek onderzocht. "Er zullen nog wat medici aan het woord moeten komen om de zaak af te sluiten."

De politie heeft geen enkele indicatie dat er opzet in het spel is. Toch wordt er een slag om de arm gehouden. Op sociale media worden vraagtekens gezet bij de voorlopige conclusie van de politie, sommigen vermoeden dat sprake is van een aanslag. "Dat snap ik heel goed", zegt de politiewoordvoerder. "Heel logisch als je kijkt naar de locatie en wat er gebeurd is."

Het onderzoek is door de recherche overgedragen aan de afdeling 'ernstige aanrijdingen'. Mogelijk wordt de man later vandaag vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl