AFP

In de Sagrada Familia in Barcelona zijn de slachtoffers van de aanslagen van donderdag in Barcelona en Cambrils herdacht. Veertien mensen kwamen om het leven op de Ramblas en in de kustplaats Cambrils en meer dan 120 mensen raakten gewond.

Bij de mis in de wereldberoemde basiliek, ontworpen door kunstenaar en architect Antoni Gaudí, was het Spaanse koningspaar aanwezig. Ook de Spaanse premier Rajoy, de Portugese president Sousa, de deelstaatpresident van Catalonië en de burgemeester van Barcelona woonden de mis bij.

Herdenkingsdienst in Sagrada Familia

De mis "Voor de vrede" werd geleid door de aartsbisschop van Barcelona en begon met orgelmuziek.

Gisteravond waren koning Felipe en zijn vrouw Letizia al op de Ramblas, waar donderdag dertien doden vielen. Ze legden bloemen en waren bij de plaatsing van een gedenkteken.

Voor volgende weekend heeft de Catalaanse regering opgeroepen tot een grote demonstratie tegen terrorisme.

Alcanar

Vanmorgen meldden Spaanse media dat in het ontplofte huis in Alcanar, dat waarschijnlijk de uitvalsbasis was voor de aanslagplegers, een derde dode is gevallen. Zijn lichaam zou zijn gevonden in het huis dat instortte door een explosie van gasflessen. De autoriteiten hebben vooralsnog twee doden bevestigd.

STER reclame