Een brandweerman bekijkt de resten van het ontplofte huis in Alcanar
NOS NieuwsAangepast

'Derde lichaam gevonden in ontplofte huis Alcanar'

In het huis in het Spaanse Alcanar dat door een explosie werd verwoest, is een derde lichaam gevonden, melden Spaanse media. Het huis was vermoedelijk een uitvalsbasis voor de terroristen die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen van afgelopen week, waarbij veertien doden vielen.

De explosie, waarschijnlijk door gasflessen, was in de nacht van woensdag op donderdag. Het was al bekend dat daarbij twee mensen waren omgekomen. Spaanse media melden nu dus een derde lichaam. Onder hen zou ook een imam zijn uit Ripoll, de plaats in het noorden van Spanje waar veel van de terroristen vandaan komen. De politie heeft alleen bevestigd dat er in Alcanar twee doden zijn gevonden.

Vrachtwagen

De explosie in Alcanar houdt vermoedelijk verband met de aanslagen in Barcelona en Cambrils. De terroristen zouden de gasflessen hebben willen gebruiken bij de aanslag. Maar omdat het misging zouden ze geen explosieven hebben gebruikt.

Volgens journalist Rukmini Callimachi, gespecialiseerd in terreurgroep IS en werkzaam voor The New York Times, wilden de terroristen eerst een vrachtwagen huren om die vol te laden met explosieven. Het plan met de vrachtwagen zou niet zijn doorgegaan omdat ze niet de juiste papieren hadden om er een te huren.

Verwoesting na explosie in huis in Alcanar

Plan B zou geweest zijn om kleinere bestelbusjes te vullen met explosieven, waar na de explosie in Alcanar ook een streep door ging.

Ripoll ligt zo'n honderd kilometer ten noorden Barcelona. Gisteren werd op het centrale plein van het bergstadje een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen.

De moeder van Abouyaaqoub deed dit weekend een oproep via de Catalaanse radio aan haar zoon om zich aan te geven bij de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl