NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 8 juni: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Wolkenvelden bepalen vandaag het weerbeeld. Eerst met regen of motregen, later droger met kans op een enkele bui. Het wordt vanmiddag 20 tot 25 graden.

Wat heb je gemist?

Een Shaanxi Y-8 van de Myanmarese luchtmacht

Voor de kust van Myanmar zijn wrakstukken gevonden van het militaire vliegtuig dat sinds gisteren werd vermist. Ook zijn er volgens het leger lichamen gezien in het water. Het toestel verdween kort na vertrek uit het zuidoosten van Myanmar van de radar. Aan boord waren 122 mensen, voornamelijk militairen en hun familie.

'Ik ben geen auto-onderdeel, maar een mens'

De verkiezingen in Groot-Brittannië kunnen veel invloed hebben op de toekomst van de ruim 100.000 Nederlanders die er wonen. Sinds de brexit-stem vorig jaar kampen ze met onzekerheid: niemand weet wat hun positie is als de Britten de EU hebben verlaten.

De 14-jarige Savannah uit Bunschoten wordt volgende week woensdag in besloten kring begraven. Voorafgaand aan de begrafenis is er een openbare herdenkingsdienst in een kerk in Bunschoten. Dat staat in de rouwkaart, die op verzoek van de familie op internet is gezet. Vanavond is er een stille tocht voor het meisje.

Steeds meer kinderen gaan naar de opvang. En dat betekent dat ook steeds meer ouders een toeslag krijgen. De Belastingdienst betaalde vorig jaar voor ruim 800.000 kinderen een toeslag, zegt het CBS. Ouders gaven vorig jaar gemiddeld 1800 euro uit voor de opvang van een kind.

Matthijs de Ligt druipt af na zijn rode kaart in het duel met Marokko

Matthijs de Ligt is pas 17 jaar en nu al tweevoudig international. De jongste Oranje-debutant in 86 jaar tijd bovendien. En niet te vergeten: de jongste speler die ooit een Europese finale speelde. De Ligt verplettert alle records, al is de Ajacied zelf nog lang niet tevreden.

Verder vandaag...

Groot-Brittannië gaat dus vandaag naar de stembus voor de parlementsverkiezingen. Premier May kondigde de vervroegde verkiezingen in april aan. Ze hoopt daarmee een groter mandaat te krijgen voor de onderhandelingen over de brexit.

In Warnsveld is de jaarlijkse herdenking voor politieagenten die tijdens hun werk zijn omgekomen. Korpschef Erik Akerboom is aanwezig bij de plechtigheid. In de Tuin van Bezinning moet dit jaar de naam van politieagent Mario uit de politie-eenheid Den Haag worden bijgeschreven. Hij overleed in januari van dit jaar na een ongeluk tijdens de jaarwisseling.

En op Roland Garros worden de halve finales bij de vrouwen gespeeld. Jelena Ostapenko neemt het op tegen Timea Bacsinszky en Simona Halep treft Karolína Plísková. Beide wedstrijden zijn vanaf 15.00 uur live te zien op NPO1 en NOS.nl.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl