Astrid Holleeders boek over haar familie
NOS NieuwsAangepast

Zussen Holleeder worden eerst achter gesloten deuren verhoord

De zussen van Willem Holleeder en zijn ex worden eerst door de rechter-commissaris verhoord, heeft de rechter vanmorgen beslist. Wat hem betreft gebeurt dat komende week al.

Deze verhoren vinden altijd plaats achter gesloten deuren. Vanaf half september kunnen ze volgens de rechter in een openbare zitting hun verhaal doen.

De rechtbank hecht zeer grote waarde aan de getuigenverklaringen die op korte termijn in het besloten verhoor bij de rechter-commissaris worden afgelegd. Tijdens de verhoren op de openbare zitting kan verdieping worden aangebracht, vindt de rechtbank.

Mediahype

Holleeder en zijn advocaten wilden dat Astrid en Sonja Holleeder en zijn ex Sandra den Hartog alleen achter gesloten deuren zouden worden verhoord, omdat ze er in het openbaar "weer een mediahype van willen maken".

De advocaten van de zussen vinden juist een openbare zitting minder belastend, omdat ze dan niet meerdere keren hun verhaal hoeven te doen.

Astrid en Sonja hebben belastende verklaringen afgelegd over hun broer. In het boek Judas schrijft Astrid over het schrikbewind dat Willem voerde en nog steeds voert over zijn familie. Holleeder doet dat af als leugens. Dat hij zijn zussen zou willen laten vermoorden noemt hij onzin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl