Judas in de boekwinkel
NOS NieuwsAangepast

Astrid Holleeder op 1 in bestsellerlijst 2016

Het boek Judas van Astrid Holleeder was het afgelopen jaar het bestverkochte boek in Nederland. Van de familiekroniek van de zus van crimineel Willem Holleeder werden 382.974 exemplaren verkocht, zegt de CPNB, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Op nummer 2 van de Top-100 staat Harry Potter en het vervloekte kind van J.K. Rowling, Jack Thorne en John Tiffany (147.179 exemplaren), op nummer 3 Huidpijn van Saskia Noort (142.724).

De cijfers zijn gebaseerd op gegevens van boekwinkels, uitgevers en boekenclub ECI.

Het boek van Astrid Holleeder was onmiddellijk na het verschijnen al een verkoopsucces. Het stond meteen op de eerste plaats van de bestsellerlijst en bleef daar zes weken op rij staan. Er zijn deals gesloten met uitgeverijen in landen als Amerika, Duitsland, Zweden en Denemarken en er wordt onderhandeld over de film- en theaterrechten.

Ontvoering

In Judas schetst Astrid een onthutsend portret van het gezin Holleeder, van haar vroege jeugd tot de periode van de Heineken-ontvoering in 1983 en de jaren daarna. Ook beschrijft ze haar eigen carrière als advocaat.

Haar broer Willem zei eind november, toen hij het woord voerde in een liquidatieproces, dat het boek de waarheid geweld aan doet. "Dit is het verhaal van Astrid. En dat klopt niet. Ik heb mijn familie niet geterroriseerd. Ik heb altijd alles voor ze gedaan", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl