Het boek ligt sinds vandaag in de winkel
NOS NieuwsAangepast

Boek van zus Holleeder in één dag vrijwel uitverkocht

De eerste druk van het boek van Astrid Holleeder over haar broer, crimineel Willem Holleeder, is in één dag al toe aan een tweede druk, meldt Oscar van Gelderen van uitgeverij Lebowski. De oplage van 80.000 exemplaren is bij de uitgever helemaal uitverkocht. In de boekhandels verkoopt het boek razendsnel.

In Judas vertelt Astrid over haar jeugd, over de familie waarin ze opgroeide, en over hoe het was om met een broer als Willem Holleeder op te groeien. Hij zit vast op verdenking van zes moorden.

Bij een onderzoeksrechter legden Astrid en haar zus Sonja uiterst belastende verklaringen af over hun broer. Sindsdien durft ze niet meer normaal over straat. Astrid Holleeder gaat ervan uit dat ze op een dag vermoord zal worden door Willem en ziet het boek daarom als haar testament.

Geheim

De uitgever hield de publicatie van het boek geheim. Het werd in het buitenland gedrukt en boekhandelaren moesten het inkopen zonder te weten waar het over ging. Verschillende boekhandels bevestigen dat het heel hard gaat met de verkoop van Judas. Zo zegt bijvoorbeeld de inkoper van boekhandel Hijman in Arnhem dat de verkoop van het boek ongekend is, "zoiets heb ik nog nooit meegemaakt".

Uitgever Lebowski werkt aan een tweede en derde druk, maar het is nog niet bekend wanneer die in de winkel ligt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl