De omslag van het boek Judas van Astrid Holleeder
NOS NieuwsAangepast

Astrid Holleeder brengt autobiografie uit als testament

Astrid Holleeder, de zus van topcrimineel Willem Holleeder, brengt morgen haar autobiografie uit. In het boek Judas vertelt ze over haar jeugd, de gewelddadige familie en het leven met haar oudste broer Willem.

Astrid Holleeder noemt het boek een testament, omdat ze ervan uitgaat dat haar broer haar zal laten ombrengen. "De gedachte aan wraak op mij is het enige dat Willem overeind houdt", zegt ze in de Volkskrant. Sinds ze verklaringen over haar broer heeft afgelegd, loopt ze vaak in een kogelwerend vest over straat.

Willem Holleeder wordt verdacht van zes moorden en zit vast in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Vanuit de cel zou hij plannen hebben gemaakt om zijn beide zussen uit de weg te laten ruimen; hij had er 70.000 euro voor over, verklaarde een medegedetineerde van Holleeder tijdens de rechtszaak in mei.

Meer tapes

Astrid nam belastende gesprekken op over haar broer en zijn leven in de onderwereld. Volgens De Telegraaf blijkt uit het boek dat er veel meer tapes zijn dan tot nu toe bekend was. Haar enige doel was om ervoor te zorgen dat Willem Holleeder levenslang zou krijgen, zegt ze in het boek.

De uitgever heeft het boek in het buitenland laten drukken. Boekhandelaren moesten het boek aannemen, zonder dat ze wisten waar het over zou gaan. "Er werd gezegd: dit boek gaat goed verkopen, maar we kunnen niet zeggen waar het over gaat. Vertrouw ons maar, je ziet het wel als de pallets zaterdagochtend op de stoep staan", zegt de uitgever in de Volkskrant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl