De nieuwe advocaten van Holleeder bij de rechtbank in Amsterdam ANP

De zussen van Willem Holleeder mogen zich blijven beroepen op hun verschoningsrecht. De advocaten van Holleeder willen Sonja en Astrid Holleeder ondervragen, maar zij willen niets zeggen. De rechtbank in Amsterdam heeft nu bepaald dat dat terecht is, omdat ze zichzelf niet hoeven te belasten met het risico dat ze alsnog worden vervolgd. Het OM laat binnenkort weten of daar nog kans op is.

Verder heeft de rechtbank bepaald dat de verdediging van Holleeder de schikking die zijn zus Sonja sloot met het Openbaar Ministerie, niet mag inzien. De advocaten vroegen vorige week om inzage in de deal die Sonja Holleeder sloot over de criminele erfenis van haar echtgenoot Cor van Hout. Volgens Holleeders advocaten heeft Sonja daarover gelogen.

Holleeder staat terecht omdat hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks onderwereldmoorden, waaronder die op Van Hout. 

Belastende verklaringen

De zaak tegen Holleeder is vooral gebouwd op belastende verklaringen van zijn zussen Astrid en Sonja en zijn ex Sandra den Hartog. De nieuwe advocaten van Holleeder, Sander Janssen en Robert Malewicz, zijn deze zomer niet veel verder gekomen met het ondervragen van de zussen. 

Sonja beriep zich bij de eerste poging vrijwel meteen op haar verschoningsrecht. Haar advocaat liet toen weten dat ook zus Astrid geen antwoord zou geven. De advocaten van Holleeder willen controleren of zijn zussen en zijn ex-vriendin wel de waarheid hebben gesproken. 

STER reclame