Anne Hettinga als baas van Arriva Nederland tijdens een hoorzitting in mei over het ov. Hij stapte vandaag op bij sc Heerenveen.
NOS Voetbal

Voorzitter stichtingsbestuur Heerenveen stapt op na bedreigingen

Een opvallende wending in de bestuurscrisis bij voetbalclub sc Heerenveen. Anne Hettinga, de voorzitter van het stichtingsbestuur, heeft zijn functie per direct neergelegd.

Aanleiding daarvoor zijn de bedreigingen die eerder deze week aan het adres van Hettinga zijn geuit door supporters van de club. "Ik wil mijn gezin en mezelf niet langer blootstellen aan de omstandigheden van de afgelopen 48 uur. Dit besluit is genomen in overleg met de betrokken verantwoordelijken voor veiligheid", zegt Hettinga op de website van de club.

Hettinga ligt onder vuur omdat er tweespalt is ontstaan in het bestuur van de Friezen. Eén van de redenen daarvoor zou zijn dat er oriënterende gesprekken worden gevoerd met een Chinese investeerder. Een deel is voor (onder wie Hettinga), een deel is tegen (onder wie Jelko van der Wiel, de voorzitter van het dagelijks bestuur).

Ontslag andere voorzitter

Het vertrek van Hettinga is in die zin opmerkelijk omdat er vandaag bij Heerenveen eigenlijk een aandeelhoudersvergadering zou zijn waarbij het ontslag van Van der Wiel op de agenda stond. Die vergadering werd gisteravond met een week uitgesteld door de recente ontwikkelingen.

Die ontwikkelingen zijn niet alleen de bedreigingen aan het adres van Hettinga, maar ook het mogelijke vertrek van verschillende sponsoren als Van der Wiel zou moeten opstappen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl