Anne Hettinga ANP

Aanhangers van sc Heerenveen hebben donderdagavond bestuurslid Anne Hettinga bedreigd. Naar schatting vijftig personen hadden zich 's avonds verzameld in de straat in Sneek waar hij woont, teneinde hem hun ongenoegen over de gang van zaken bij de club kenbaar te maken.

De regionale omroep Omrop Fryslân meldt dat andere bewoners uit de straat 112 belden en melding maakten van een alarmerende situatie. Nadat de politie poolshoogte was gaan nemen, keerde de rust in de straat terug.

Tweespalt

Hettinga en zijn medebestuurders liggen onder vuur, na publicaties in de voorbije dagen waaruit blijkt dat bij Heerenveen andermaal ernstige verdeeldheid bestaat over het te voeren beleid.

De club voert oriënterende gesprekken met een Chinese investeerder. Die mogelijke deal zorgt voor tweespalt binnen de club. Veel van de huidige sponsors zouden volgens berichtgeving van Omrop Fryslân inmiddels hun contract met Heerenveen hebben opgezegd.

Vergadering

Zaterdag vindt bij sc Heerenveen een aandeelhoudersvergadering plaats waar het ontslag van directeur Jelko van der Wiel het enige agendapunt is. Van der Wiel is tegen een samenwerking met de Chinezen.

STER reclame