Jelko van der Wiel is nog gewoon voorzitter van sc Heerenveen NOS

sc Heerenveen-voorzitter Jelko van der Wiel is verbijsterd over de verhalen die naar buiten zijn gekomen over zijn toekomst bij de club. Omrop Fryslân meldde woensdag dat hij en bestuurslid Wim Dijk (commerciële zaken) worden ontslagen, maar Van der Wiel weet van niets.

"Ik heb ook gelezen dat ik word ontslagen. Ik ben echt overvallen, maar niet alleen ik. Zolang ik niets gehoord heb, ga ik gewoon lekker door. Jammer dat dit gebeurt, want dit is nooit goed voor de club. Zowel sportief als financieel doen we het heel goed. Ik snap het daarom niet", zegt Van der Wiel.

Knotsgekke situatie

Dijk en Van der Wiel zouden niet goed functioneren en moeten daarom vertrekken. "Ik heb nog niet gesproken met het bestuur, het is een knotsgekke situatie. Ik heb al wel de telefoon gepakt, maar ik kreeg nog geen gehoor. Als er gezegd wordt dat wij eruit moeten, dan moet er ook een uitleg komen. Misschien kunnen we dan tot een oplossing komen", aldus Van der Wiel.

Heerenveen-voorzitter Van der Wiel verbijsterd over ontslagverhaal

"Het is heel bizar natuurlijk. Wat mij betreft blijf ik bij Heerenveen. Ik doe m'n best en we hebben plezier met elkaar. Strijd moet op het veld geleverd worden, niet in de bestuurskamer", vervolgt Van der Wiel, die niet bang is dat hij alsnog weg moet. "Ik maak me geen zorgen over de toekomst. Ik leef voor de club. We doen het voor de spelers, supporters en vrijwilligers."

Nieuwe bestuursvorm

Heerenveen presenteerde twee jaar geleden - na een flinke interne crisis - een nieuwe bestuursvorm. Destijds werd er schoon schip gemaakt en de gehele directie en de voltallige Raad van Commissarissen vertrok.

De dagelijkse leiding bij Heerenveen is sindsdien in handen van een zogenaamd 'one tier board', waarvan Van der Wiel de voorzitter is. Daarboven zit een stichtingsbestuur, waarin alle geledingen van de club (ook sponsoren en supporters) vertegenwoordigd zijn. 

STER reclame