Jelko van der Wiel zou moeten vertrekken als voorzitter bij sc Heerenveen ANP Pro Shots

Het is opnieuw onrustig op bestuurlijk vlak bij sc Heerenveen. Volgens Omrop Fryslân worden voorzitter Jelko van der Wiel en bestuurslid Wim Dijk (commerciële zaken) ontslagen. Ze zouden niet goed functioneren en moeten daarom vertrekken.

Heerenveen presenteerde twee jaar geleden - na een flinke interne crisis - een nieuwe bestuursvorm. Destijds werd er schoon schip gemaakt en de gehele directie en de voltallige Raad van Commissarissen vertrok.

De dagelijkse leiding bij Heerenveen is sindsdien in handen van een zogenaamd 'one tier board', waarvan Van der Wiel de voorzitter is. Daarboven zit een stichtingsbestuur, waarin alle geledingen van de club (ook sponsoren en supporters) vertegenwoordigd zijn.

Niet tevreden

Ondanks de nieuwe start bleef het rommelen in de bestuurskamer. Het stichtingsbestuur is niet tevreden over de dagelijkse leiding, de communicatie van Van der Wiel en over de ontwikkelingen op commercieel gebied. De sponsorinkomsten dalen al jaren.

'Het is de vraag welke rol Riemer van der Velde nu gaat spelen'

Voorzitter Anne Hettinga van het stichtingsbestuur wil het ontslag van Van der Wiel en Dijk nog niet bevestigen. "Maar het klopt dat we afscheid moeten nemen van een of meer leden van het one tier board", zegt hij tegen de regionale omroep.

Sportief loopt het dit seizoen tot nu toe ook stroef. Heerenveen bezet momenteel de twaalfde plaats in de eredivisie en won alleen de openingswedstrijd tegen De Graafschap (3-1). Daarna volgden vier gelijke spelen en twee nederlagen.

Van der Wiel vindt het raar dat de bron van Omrop Fryslân niet te kennen heeft gegeven wanneer het ontslag in zou gaan. "Hoe serieus moet je zo'n stichtingsbestuur dan nog nemen? Ik vind dit heel apart. Ik ga Hettinga bellen om te vragen wat hij precies bedoelt en waarom het zo is gegaan. Zo gaan wij in ieder geval niet met mensen om." Van der Wiel gaat vrijdag gewoon weer naar kantoor.

STER reclame