De huur van het Abe Lenstra Stadion is een flinke kostenpost voor sc Heerenveen
NOS Voetbal

'Chinese miljoenen lonken voor sc Heerenveen'

sc Heerenveen komt mogelijk voor een deel in Chinese handen. Investeringsmaatschappij BSIM (Beijing Succesful Investment Management) zou 23 tot 35 miljoen euro in de club willen steken, meldt de Leeuwarder Courant. Het bedrijf zou ook de hoofdsponsor van Heerenveen kunnen worden.

BSIM is naar eigen zeggen financier van diverse bouwprojecten in Afrika en wil via het voetbal ook in Europa voet aan de grond krijgen. Het bedrijf is geïnteresseerd in Sportstad Heerenveen, het sportcomplex naast het Abe Lenstra Stadion, omdat turnen en zwemmen voor de Chinese markt aantrekkelijk zijn.

Heerenveen zou de miljoeneninvestering goed kunnen gebruiken. De club is jaarlijks veel geld kwijt aan de huur van het Abe Lenstra Stadion. De vaste lasten zouden flink kunnen dalen met het geld van BSIM.

Tweespalt

De toenadering van het Chinese bedrijf zorgt voor tweespalt binnen het bestuur van Heerenveen. Een deel is voor, een ander deel faliekant tegen. Het zou de bestuurlijke onrust van de laatste weken voor een deel verklaren.

Voorzitter Jelko van der Wiel hoorde vorige week via de media dat hij zou worden ontslagen. Voorlopig is hij echter nog in functie. Van der Wiel zou geen voorstander zijn van de Chinese bemoeienis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl